2018. július 19. - Emília

Csak a torkok

Nemzetközi a cappella fesztivál kezdődik pénteken Szegeden, az IH Rendezvényközpontban, a rendezvény házigazdája a Tisza-parti város népszerű vokálegyüttese, a Fool Moon - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
2016. október 3. hétfő 15:34 - HírExtra
 

A fesztivált 2005-ben rendezte meg először az együttes. A kísérőhangszer nélküli énekműfaj kedvelői az elmúlt bő tíz évben éppúgy találkozhattak feltörekvő, fiatal együttesekkel, mint az a cappella zene és a beatbox külföldi sztárjaival. Először fordul elő azonban, hogy a fesztivál műhelymunkával kezdődik: pénteken Peder Karlsson, a svéd The Real Group alapítója, hangszerelője, majd a Perpetuum Jazzile művészeti vezetője négy magyar a cappella együttes közreműködésével nyújt bepillantást a nyugati kóruszene és könnyűzenei a cappella tanítás világába.

A koncertek sorát pénteken a pozsonyi Acapella For You kezdi. A pozsonyi egyházi konzervatórium egykori diákjai először az iskola rendezvényein főként spirituális darabokat énekeltek. Mára már több stílusban leginkább örökzöld zenéket szólaltatnak meg egyedi acapella stílusban. Repertoárjuk főleg angol számokból áll, de olasz és magyar nyelvű feldolgozásaik is vannak.

Szombaton a nemzetközi a capella színpadok húsz éve egyik különleges színfoltjának számító iNtrmzzo koncertjét hallhatja a közönség. A holland együttes egyedi stílusát talán legjobban az abszurd a cappella komédia kifejezéssel lehetne leírni. Repertoárjuk a poptól, a világzenén keresztül, a dzsesszig terjed.

Ezen az estén áll színpadra a házigazda Fool Moon is. A 2001-ben az első magyar pop-acapella csapatként létrejött együttes számos hazai és nemzetközi elismerést szerzett. A műfaj nyugat-európai fesztiváljainak állandó fellépői, tizenöt éves pályafutásuk alatt pedig több emlékezetes produkciót hoztak létre Magyarország legelismertebb előadóival. Szeged városa tavaly Kölcsey-éremmel jutalmazta az együttest a város kulturális életéért végzett tevékenységéért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását