2018. június 18. - Arnold, Levente

Csökkent egy csöppet

Az első fél évben 184,9 milliárd forinttal, GDP-arányosan 1,1 százalékponttal alacsonyabb volt a kormányzati szektor hiánya az egy évvel korábbinál, a féléves deficit 122,8 milliárd forint, a GDP 0,7 százaléka volt - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2016. október 3. hétfő 10:13 - HírExtra
 

A beruházási kiadások 377,3 milliárd forintos csökkenéssel a tavalyi első fél évinek a felére estek vissza az uniós programok lezárulásának következményeként. A kormányzati szektor kamatkiadásai 33,2 milliárd forinttal (5,5 százalék) mérséklődtek. A bevételek közül a társadalombiztosítási hozzájárulások 163,8 milliárd forinttal (7,6 százalék), a jövedelemadó-bevételek 140,5 milliárd forinttal (13 százalék) magasabbak voltak az egy évvel korábbinál.

A második negyedévben kormányzati szektor - az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt - hiánya 61,4 milliárd forint, a GDP szintén 0,7 százaléka volt, 9,6 milliárd forinttal, 0,1 százalékponttal nagyobb az egy évvel korábbinál.

A bevételek 142,8 milliárd forinttal, 3,6 százalékkal csökkentek. A kiadások 133,2 milliárd forinttal (3,3 százalékkal) elmaradtak az egy évvel korábbitól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását