2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Mire jó a klasszikus zene?

A klasszikus zene közismerten fokozza a kreativitást, és csökkenti a stresszt. Ennek ellenére mégis igen csekély a rajongói száma a fiatalabb generációk körében.
2016. október 4. kedd 19:21 - HírExtra
 
Annak érdekében, hogy ezt a zenei stílust minél több fiatal megkedvelje, Hajnóczy Soma kétszeres bűvész világbajnok és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar közös projektbe kezdett, amelyben új dimenzióba helyezik a klasszikus zenét.

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral jövő februárban induló együttműködés célja, hogy a klasszikus zenét egy újfajta, a fiatalok számára is befogadhatóbb formában adják elő, ezzel közkedveltebbé téve ezt a zenei műfajt körükben. A koncertsorozatok alatt Soma Mozart és Strauss dallamaira mutatja be bűvészmutatványait, de lesznek olyan darabok is, amelyeket maga a kétszeres bűvész világbajnok komponál.

  „Zenész családból származom, ennek köszönhetem a zene szeretetét és a zenei tudásomat. Előadásaim különlegessége sokszor abban is rejlik, hogy trükkjeimnél egyedi módon kombinálom a bűvészetet a zenével. Nemrégiben 31 magyar slágerre fűztem fel egy kártyamutatványt, ami hatalmas sikert aratott, és közel 1 millióan látták. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar felkérésének azért is nagyon örültem, mert azon kívül, hogy klasszikus művekre építhetem fel az előadásomat, én magam is komponálhatok zenéket, amelyek szintén hallhatóak lesznek az est során” – nyilatkozta Hajnóczy Soma a felkérés kapcsán.

„A fiatalok zenei művelése nem egyszerű feladat. Folyamatosan próbáljuk különböző elemekkel gazdagítani a koncertjeinket, hogy minél több fiatal érdeklődését fel tudjuk kelteni. Somára a kisfiam hívta fel a figyelmemet, és rögtön éreztem, hogy egy ilyen elismert és kreatív bűvésszel igazán egyedit tudunk alkotni” – tette hozzá ifj. Major István, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar igazgatója.

A közös munkának a bemutatójára ugyan még várnunk kell 2017-ig, de addig is Somával a Hétköznapi Szuperhősök előadáson lehet találkozni a Dumaszínházban.
Forrás: Well PR
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását