2024. április 19. - Emma

Az Európai Bizottság aggódik a Népszabadság-ügy miatt

Az Európai Bizottságnak tudomása van a Népszabadság kiadásának felfüggesztéséről, és aggodalmát fejezi ki miatta – ezt válaszolta Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság vezető szóvivője egy hétfői sajtótájékoztatón egy újságíró kérdésére.
2016. október 10. hétfő 16:15 - HírExtra
 

A médiaszabadság, a pluralizmus és az újságírók védelme egy szabad és demokratikus társadalom alapvető értékei. Az Európai Bizottság elkötelezett ezen értékek védelme és támogatása mellett.

A kialakult helyzet és annak okai kérdéseket vetnek fel, ezért a bizottság szoros figyelemmel követi a fejleményeket – mondta Szkínász. A testület ugyanakkor nem bocsátkozik találgatásokba, és nem ragad ki egyetlen részletet sem, annak érdekében, hogy a jogállamiság kereteit teljes összességében tudja vizsgálni és értékelni – tette hozzá.

Nathalie Vandystadt, az Európai Bizottság digitális és médiaügyekért felelős szóvivője a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a testület eszközei korlátozottak, de feltétlenül támogatja a sajtó szabadságát, amelynek védelmét az Európai Unió Emberi Jogi Chartája is rögzíti. A sajtószabadságot vizsgáló firenzei uniós intézet folyamatosan készít jelentést a sajtó szabadságának helyzetéről a tagállamokban, így a magyarországiról is – mondta.

Ha jogi következmény vetődne fel egy tagállamban a média szabadságával kapcsolatban, az Európai Bizottság is cselekedhet mint a kezdeményezések segítője és előmozdítója – tette hozzá a szóvivő.
Forrás: HVG.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását