2024. április 25. - Márk
Gyurcsó Ádám és Szalai Ádám góljával kétgólos győzelmet aratott a magyar labdarúgó válogatott Rigában, a mieink ezzel először zsebelték be a három pontot a vb-selejtezőben.
2016. október 11. kedd 15:28 - Pásztor Viktória
Új emberekkel, új felállásban

A Svájc elleni mérkőzéshez képest öt helyen változtatott a kezdő tizenegyen Bernd Storck: Kádár Tamás a balbekk posztjáról a védelem közepébe került Lang Ádám helyére, Fiola helyett Bese, a védelem bal oldalán Korhut, Stieber helyett pedig Gyurcsó kapott szerepet, valamint Szalai mellé Nikolic került, ezzel Kleinheisler is kimaradt a csapatból.

Úgynevezett tükörszélsőkkel játszottunk, a ballábas Dzsudzsák ismét a jobb oldalon jutott szóhoz, a jobb lábas Gyurcsó Ádám játszott a bal szélen.



A lettek ellen tehát jóval támadóbb szellemű felállásban léptünk pályára, aminek hamar meglett az eredménye: a 10. percben Nikolic ment el a jobb oldalon és egy szép csel után a középen érkező Gyurcsó elé tálalt, aki 12 méterről a léc alá bombázott.

A kétcsatáros játék és a gól ellenére az első félidőben nem tudtunk további helyzeteket kialakítani, érződött az összeszokottság hiánya a csapaton. Emellett meglehetősen sok labdát adtunk el, a lettek pedig veszélyes kontrákkal ijesztgettek.

Korhut és Bese rendre kivette a részét a támadásokból, sokszor az ellenfél térfelének közepén várták a labdát. Próbáltuk minél feljebb meghúzni a védelmi vonalunkat, ami azt jelentette, hogy Guzmics és Kádár a felezővonal környékén biztosított, és Nagyra vagy Gerára bízták a játék szervezését.

Kleinheisler és a stabilabb középpálya

A második félidőre Kleinheisler állt be Nikolic helyére, ezáltal a megszokott 4-2-3-1-es hadrendre álltunk vissza. A félidő elejei lett rohamok után meg tudtuk tartani a labdát, kontroll alatt tartottuk a játékot, amelyben a Darmstadt légiósának nagy szerepe volt: stabilabbá vált a középpálya, dinamikusabb lett a csapat játéka.

A két gólszerző

Gyurcsó Ádám több alkalommal remekül ment el a bal oldalon, gólja mellett voltak még veszélyes lövései, jó döntésnek bizonyult a kezdőbe nevezése.

A másik gólszerzőnk, Szalai Ádám a pénteki duplázása után a lettek kapuját is bevette, és immár három gólnál jár a három vb-selejtező mérkőzésen.

Magyarország a lettek elleni győzelemmel négy ponttal a 3. helyen áll selejtezős csoportjában a kilencpontos Svájc és a hatpontos Portugália mögött. Folytatás november 13-án Andorra ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását