2024. április 25. - Márk

"Lendületes az áremelkedés az ingatlanpiacon"

Miközben már tavaly "brutális" mértékben növekedtek az árak az ingatlanpiacon, a jelenlegi számok alapján 2016-ban sem csökkent az élénkülés és a jövőben is további áremelkedés várható - mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője az M1 aktuális csatornán.
2016. október 17. hétfő 09:09 - HírExtra
 

A fővárosban mintegy 25 százalékkal nőttek az ingatlanárak tavaly október óta, a vidéki nagyvárosokban még nagyobb, 30 százalékos volt az áremelkedés, ami részben az alacsonyabb bázissal indokolható. A vidéki nagyvárosokban ugyanakkor a használt lakások ára nem tudja áttörni a 300 ezer forintos négyzetméterárat, míg Budapesten a használt lakások ára 440 ezer forint négyzetméterenként, ugyanezen árért 3-4 évvel ezelőtt már új lakást lehetett venni - fejtette ki a szakember.

Azt is megemlítette, hogy a nagyobb vidéki városokban és a fővárosban egyre kisebb a különbség a jó helyen lévő használt lakások és az új lakások árai között.

Az ingatlan.com előrejelzése szerint a kereslet továbbra sem csökken, ennek eredményeként tovább emelkedhetnek majd az árak, viszont szükségszerűen lassul majd a növekedés üteme, mivel piacra kerülnek új lakások, aminek árlenyomó hatása lehet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását