2024. április 19. - Emma

Politikusok az atomenergiáról

Elfogadásra javasolta az atomenergia 2014. évi hazai alkalmazásának biztonságáról szóló jelentést az Országgyűlés gazdasági bizottsága keddi budapesti ülésén.
2016. október 18. kedd 15:25 - HírExtra
 

Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára az ülésen elmondta: a jelentés is tükrözi, hogy az atomenergia alkalmazásának területén a biztonság az elsődleges szempont.

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) folyamatosan ellátja a létesítmények biztonsági felügyeletét, a hazai létesítmények az üzemeltetési feltételeknek és korlátoknak megfelelően működnek - hangsúlyozta az államtitkár.

Megkapta, ki gondolta volna


A jelentésben egyebek mellett kiemelték, hogy a paksi atomerőmű 2-es blokkja 2014-ben kapta meg a 20 éves üzemidő-hosszabbításhoz szükséges engedélyt. A kiégett kazetták átmeneti tárolójának környezetvédelmi működési, valamint üzemeltetési engedélye módosult, ennek alapján a létesítmény alkalmas az újabb típusú kazetták átmeneti tárolására.

Az ionizáló sugárzások munkahelyi felhasználása biztonságos volt, munkahelyi sugárforrástól származó sugárbaleset, emberek baleseti szintű sugárterhelésével járó rendkívüli esemény 2014-ben nem következett be.

A jelentés szerint az atomenergia sokrétű alkalmazása és az alkalmazás biztonságával összefüggő kérdések jelentősége is indokolja, hogy az Országgyűlés az atomtörvény előírásainak megfelelően tájékoztatást kapjon az atomenergia hazai alkalmazásának biztonságáról.

A gazdasági bizottság kilenc igen szavazattal és három tartózkodással javasolta elfogadásra a jelentést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását