2024. március 29. - Auguszta

Az olaszok velünk takaróznak, mert rossz a gazdaságpolitikájuk

Európának választania kell, vagy elfogadja, hogy a földrengés sújtotta és a migrációt kezelő Olaszországban az államadósság mértéke meghaladja az előírt szintet, vagy a "magyar utat" választja, amely falat emel a migránsokkal szemben - hangoztatta Pier Carlo Padoan olasz pénzügyminiszter a La Repubblica című lapnak adott, vasárnap megjelent interjúban.
2016. október 23. vasárnap 16:20 - HírExtra
 
    Az olasz pénzügyi tárca vezetője az EU által fenntartásokkal fogadott jövő évi olasz költségvetési csomagról nyilatkozott. Megerősítette, hogy az olasz államadósság GDP-arányos mértéke 2017-ben a kitűzött két százalék helyett 2,3 százalékra emelkedik.

    Hangsúlyozta, hogy ha az EU nemet mond az olasz költségvetési csomag elfogadására, az unió "a végét kockáztatja".

    Padoan kijelentette: "Európának választania kell. Elfogadhatja, hogy a mi államadósságunk 2-ről 2,3 százalékra térjen át a GDP-hez képest, hogy szembe tudjunk szállni a földrengés és a migránsok teremtette vészhelyzettel. Vagy a magyar utat választja, amely falakat állít a migránsokkal szemben, és amelyet el kell utasítani."

    A miniszter az augusztusi közép-olaszországi földrengés utáni újjáépítés kiadásaira utalt.

    Padoan hozzátette, hogy Olaszország 2011 óta milliárdokat költött a migráció okozta vészhelyzet kezelésére, amely nem Olaszország egyedüli problémája volt, hanem az egész unióé. Megjegyezte, hogy ugyanakkor az EU hárommilliárd eurós támogatást ítélt meg Törökországnak éppen a migrációs helyzet miatt, de Olaszország mindenkinél többet költött, "szolgálatot tett a többi tagállamnak és a közösséget védelmezte". Az olasz pénzügyminiszter ezért "politikai problémának" tartja, ha az EU Olaszország módosított költségvetési csomagját nem fogadja el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását