2024. április 20. - Tivadar

Véget ért az aleppoi tűzszünet

Véget ért szombaton a humanitárius célú tűzszünet a szíriai Aleppó városánál és Moszkva nem tervezi a fegyvernyugváshoz való visszatérést - jelentette ki hétfőn Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes a Szövetségi Tanács (parlamenti felsőház) külügyi bizottságának tanácskozásán.
2016. október 24. hétfő 14:00 - HírExtra
 
    "A humanitárius tűzszünet megújítása nem aktuális" - hangoztatta Rjabkov, hozzátéve, hogy annak lehetősége a szíriai kormány ellen harcoló fegyveresek magatartásától függ.

    Az orosz és a szíriai légierő kedden abbahagyta Aleppó bombázását, csütörtökön pedig a szíriai kormánycsapatok folyosókat nyitottak, hogy a polgári lakosok és a felkelő fegyveresek elhagyhassák a város körülzárt keleti negyedeit. A "humanitárius szünet" három napig tartott.

    Az orosz diplomata a parlamentben kijelentette, hogy Oroszország "aszimmetrikus" válaszintézkedések sorozatát készítette elő arra az esetre, ha az Egyesült Államok esetleg újabb szankciókat vezetne be ellene.

    John Kerry amerikai külügyminiszter október 16-án úgy nyilatkozott, a szíriai helyzet miatt Washington nem zárja ki, hogy újabb gazdasági büntetőintézkedéseket vezessen be Moszkva ellen.

    Rjabkov a védelmi célból fölöslegessé vált, fegyvertisztaságú plutónium hasznosításáról megkötött orosz-amerikai szerződés végrehajtásának Moszkva által kezdeményezett felfüggesztése ügyében szólalt fel az orosz szenátusi bizottságban. A lépést az Állami Duma (a szövetségi törvényhozás alsóháza) múlt szerdán már jóváhagyta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását