2024. április 25. - Márk
Terrorizmus finanszírozásának gyanújával a német hatóságok eljárást indítottak orosz állampolgárságú, csecsen nemzetiségű menedékkérők ellen, az üggyel összefüggésben kedden házkutatást tartottak 13 helyszínen.
2016. október 26. szerda 06:10 - HírExtra

 

    A türingiai bűnügyi rendőrség (LKA) tájékoztatása szerint öt tartományban, összesen 12 lakásban és egy menekültszálláson tartottak házkutatást terrorelhárító alakulatok közreműködésével. Az akcióban mintegy 400 rendőr vett részt.

    Az ügy háttere egy orosz állampolgárságú csecsen férfi ellen 2015 második felében elindított eljárás. A hatóságok gyanúja szerint a 28 éves férfi Szíriába akart utazni, hogy csatlakozzon az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez. A nyomozás során további tíz férfi és három nő került a hatóságok látókörébe, valamennyien csecsen nemzetiségű orosz menedékkérők, 21 és 31 év közöttiek, terrorizmus finanszírozásával gyanúsítják őket.

Thüringia a központ


    A legtöbb házkutatást Türingiában tartották. Egyik gyanúsítottat sem vették őrizetbe, de lefoglaltak számos adathordozót, laptopot, telefonokat és banki iratokat. Az eljárás következő szakaszában ezeket elemzik. Azt kell feltárni, hogy a gyanúsítottak miként gyűjtöttek és hogyan juttattak el pénzt terrorista tevékenység támogatására.

    A türingiai LKA megerősítette azt a sajtóértesülést, miszerint az egyik helyszínen gyanús fehér port találtak. Közleménye szerint megállapították, hogy nem veszélyes anyag, hanem kukoricaliszt volt.

    Az ügy nem befolyásolja Németország terrorfenyegetettségét, a terrorista merényletek veszélye továbbra is jelentős, de csak elméleti, vagyis nincs készülő támadásra utaló jel - áll a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását