2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Fejlődik a röplabdánk

A röplabdát érintő általános iskolai kerettanterv létrehozásáról és egy akkreditált pedagógusképzési program kidolgozásáról kötött együttműködési megállapodást a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) és a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) szerdán Nyíregyházán.
2016. október 27. csütörtök 12:25 - HírExtra
 
    Kovács Ferenc, a sportági szövetség elnöke az aláírás előtt megtartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a hazai női röplabdázás előtt a tavalyi Európa-bajnoki szerepléssel megnyílt új, sikeres korszakot folytatni kell, ehhez azonban az utánpótlás kinevelése szükséges.

    A diáksport szövetséggel megkötött hároméves megállapodás értelmében egyrészt ezer pedagógus képzése történik meg, másrészt az általános iskolai oktatásba akkreditálják a röplabdát - közölte a Nyíregyháza polgármesteri tisztségét is betöltő szövetségi elnök. Hozzátette, az a cél, hogy a sportágat a legkisebbekkel is megismertessék, valamint biztosítsák az ehhez szükséges szakmai hátteret az általános iskolákban.

A röpi is felzárkózik


    Hangsúlyozta, ezzel a programmal a csapatsportágak közül a futball és a kézilabda után a röplabda is megjelenik az első nyolc iskolai évfolyamban.

    Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke a sajtótájékoztatón kifejtette, a képzések tartalmát a röplabda szövetség határozza meg. A kerettanterv várhatóan jövő augusztusra készülhet el, amit az érintett pedagógusok jó esetben 2017 szeptember elejétől tudnak használni.

    A képzés során az első és második osztályban a labdás ügyességfejlesztésre helyezik a hangsúlyt, a harmadik-negyedik évfolyamban az egymás elleni játék megtanulását sajátíthatják el a gyerekek, a felső tagozatban pedig már például négy-négy elleni játékrendszerre felkészítést fogják megkapni. A hetedik és nyolcadik évfolyamban már a valódi nagypályás röplabda jelenik meg a tantervben - mondta Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását