2024. április 20. - Tivadar
Jelentősen növekedett az egyik legnagyobb amerikai fegyvergyártó cég, a Raytheon bevétele. A Patriot légvédelmi rakétarendszereket gyártó Raytheon bevétele 4,3 százalékkal emelkedett a júliustól szeptember végéig tartó negyedéves időszakban.
2016. október 28. péntek 06:07 - HírExtra
 
     A cég 2016 első két negyedévében is folyamatosan növekvő eladásokról számolt be. Az adatot a Bloomberg hírügynökség hozta nyilvánosságra.

    A forgalom növekedése a Paveway lézer- és GPS irányítású úgynevezett okos bombák és a levegő-levegő rakéták eladásának tudható be.

A massachusettsi székhelyű vállalat közölte: a legnagyobb üzlet a rakétarendszerek forgalmazása volt, eladásuk a negyedévben 9,4 százalékkal nőtt, 1,8 milliárd dolláros bevételt hozva a vállalatnak. Tíz százalékkal megugrott a légvédelmi rendszerek eladása is, az ebből származó bevétel 1,59 milliárd dollár volt.

Még több fegyver lesz

    A vállalat vezetősége - az elemzők számára tartott videokonferencián - azt valószínűsítette, hogy 2017-ben az eladások tovább növekednek, legalább öt százalékkal. Toby O'Brien a Raytheon pénzügyi vezetője elmondta, hogy a cég további beruházásokat tervez és "célzott vásárlásokra" készül. Ennek mibenlétét azonban nem fejtette ki.

    A Raytheon vezetői - a Szövetségi Választási Bizottság jelentése szerint - mindkét elnökjelölt kampányához adományokkal járultak hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását