2018. május 20. - Bernát, Felícia
Háztartási vegyi áruból és kozmetikumból a kiskereskedelem mintegy 253 milliárd forint bevételt ért el idén az első nyolc hónapban Magyarországon, 5 százalékkal többet, mint egy évvel korábban; mennyiségben 2 százalékkal csökkent az eladás - közölte a Nielsen piackutató vállalat az MTI-vel pénteken.
2016. október 29. szombat 10:32 - HírExtra

 

    A legnagyobb forgalmú húsz termék közül kétszámjegyű növekedést regisztráltak az öblítők, a dekorkozmetikumok, a konyhai törlőkendők és toalett-tisztítók bolti eladásában.

    Január és augusztus között 85 százalékot ért el a 400 négyzetméteresnél nagyobb boltok és a drogériák értékben mért együttes piaci részesedése, ugyanannyit, mint a tavalyi hasonló időszakban.

    Az értéket tekintve majdnem mindegyik üzlettípus forgalma nőtt, kivételt az 50 négyzetméteres és annál kisebb boltok jelentenek, azokban ugyanis 7 százalékkal csökkent a forgalom az első nyolc hónapban az előző év azonos időszakához képest. Főként azért gyengül a kicsik pozíciója, mert változnak a vásárlási szokások, egyre jobban előtérbe kerül a választék - mutatott rá a Nielsen.

    A szervezett kereskedelem pozícióit erősíti, hogy az élelmiszer-kiskereskedelmi vállalatok 26 százalékkal több pénzt költöttek tévéreklámokra idén az első fél évben, mint tavaly január-június között, listaáron az év első hat hónapjában csaknem 48 milliárd forintot. A valós kiadás ennél kisebb, mert a tévétársaságok a hivatalos listaárakból jelentős kedvezményeket adnak - közölte a Nielsen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását