2024. április 19. - Emma

Földrengésbiztosan kell építkezni

Modern földrengésbiztos építkezéssel, valamint a régi épületek megerősítésével jelentősen kisebb kárt okozott volna a vasárnapi olaszországi földrengés - mondta Varga Péter szeizmológus, az MTA Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézetének kutatója kedden, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.
2016. november 1. kedd 16:22 - HírExtra
 

A szakértő példaként említette, hogy 2010-ben Chilében a mostani olaszországi, a Richter-skálán 6,6-os erősségűnél lényegesen nagyobb, 8,8-as erősségű földrengést mértek, de a földrengésbiztos épületekben alig esett kár.

Varga Péter emlékeztetett, az olasz építészkamara felmérése szerint Olaszország régi épületeinek 60 százalékát kellene megerősíteni, ami mintegy 60 milliárd euróba kerülne.

A vasárnap reggeli olaszországi földrengésben több mint 5000 műemlék szenvedett károkat, többtucatnyian megsérültek, de csak egyikük súlyosan. Itáliában harminchat év óta nem volt olyan erős földrengés, mint a mostani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását