2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Dalszerző is indul az elnökválasztáson

Michal Horácek egykori újságíró, könnyűzenei szövegíró és sikeres vállalkozó indulni akar a 2018 elején esedékes cseh elnökválasztáson.
2016. november 4. péntek 13:16 - HírExtra
 

"Pártoktól független jelölt akarok lenni és a választási kampány költségeit saját magam fogom viselni. Meggyőződésem, hogy az elnöki tisztséget tisztességesebben is el lehet látni, mint ahogy azt nálunk eddig tapasztaltuk" - mondta Horácek újságíróknak csütörtöki prágai sajtótájékoztatóján.

Leszögezte, hogy jelöltsége "radikálisan átlátható lesz", saját személyi adatait, vagyoni helyzetét, a múltját érintő dokumentumokat is nyilvánosságra hozza.

A 64 éves Michal Horácek közölte, hogy személyes vagyona jelenleg mintegy 460 millió korona (5,3 milliárd forint). A vállalkozó egyik alapítója volt a Fortuna fogadási irodának, amelyet három társával együtt 2004-ben eladtak 2,4 milliárd koronáért. Ezek az adatok korábban nem voltak ismertek.

A kampányra a választási törvényben megengedett összeget kívánja elkölteni. Ez az első fordulóban jelöltként 40 millió koronában állapítja meg a költségek felső határát, amennyiben a jelölt továbbjut a második fordulóba, ott további 10 millió koronát költhet el kampánycélokra.

Milos Zeman jelenlegi államfő korábban közölte, hogy a jövő év márciusában hozza nyilvánosságra, megpályázza-e másodszor is a elnöki bársonyszéket. A prágai sajtó szinte egyhangúlag úgy véli, hogy Milos Zeman indulni fog és a 2018-as elnökválasztás legnagyobb esélyese. Eddig Igor Sládek vállalkozó és Marek Hilser polgárjogi aktivista jelentette be, hogy indulni kíván az elnökválasztáson.

Michal Horácek hozzátette, hogy nem fogja parlamenti képviselők és szenátorok támogatását kérni elnökjelöltségének hivatalos bejegyzéséhez, hanem megpróbálja összegyűjteni a jelöltséghez szükséges 50 ezer aláírást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását