2024. március 19. - József, Bánk

Borulátás mindenhol

Világviszonylatban az emberek többsége (61%) szerint rosszul mennek a dolgok hazájukban.
2016. november 14. hétfő 13:20 - HírExtra
  Az Ipsos 25 ország megkérdezésével készült What Worries the World (WWW) felmérése alapján kijelenthető, hogy a legpesszimistábbak: Mexikó, Franciaország (89%) és Brazília (84%). A magyarok 82%-a elégedetlen az itteni helyzettel, az olaszokkal azonos mértékben vagyunk borúlátóak.

Az összesített vélemények azt mutatják, hogy a világban a munkanélküliség a legnagyobb gond (39 százalék említi). Nálunk ez viszont csak a problémarangsor negyedik helyén szerepel, 28 százalékos említéssel. Ennél sokkal aggasztóbbnak tartják a magyarok – minden más ország lakóit megelőzve - az egészségügy állapotát (63%), amit a pénzügyi és politikai korrupció (53%), valamint az elszegényedés és a társadalmi egyenlőtlenség (51%) követnek, utóbbiban szintén élen állva ezzel az országok között.

Érdekes eredmény, hogy Peruban a bűnözés (75%), Törökországban pedig a terrorizmus feletti félelem (74%) vezeti a rangsort, míg Spanyolországban a munkanélküliség miatt aggódnak leginkább az emberek (71%).

A tények pedig makacs dolgok.. az emberek viszont hülyék


Az adatokból az is kiderül, hogy a félelmek sok esetben nem a tényekre támaszkodnak. Dél-Koreában például viszonylag alacsony a munkanélküliségi ráta (csupán 4%), mégis a koreaiak 57%-a retteg, hogy elveszíti a munkahelyét. Annyian, mint Dél-Afrikában, ahol jóval magasabb a munkanélküliség (25%). De ellenpélda is akad: Spanyolországban is a foglalkoztatás mértéke aggasztja leginkább az embereket (71%), míg a tanulmányban érintett nemzetek közül a valóságban is itt a legnagyobb a munkanélküliség (19%).



A migráció a németeknél okozza a legtöbb fejtörést (38%), pedig a 2015-ös ENSZ adatok szerint Németországban alacsonyabb a migránsok aránya a népességben (15% alatti), mint sok más vizsgált nemzetnél. A szeptemberi adatokhoz képest nem sok változás történt a fentiekben, továbbra is az egészségügy állapota miatt aggódnak nálunk az emberek, annyi kiegészítéssel, hogy kicsit emelkedtek a számok: 79%-ról 82%-ra a rossz irányt érzékelők és 59%-ról 63%-ra az egészségügy helyzetét kritikusnak ítélők. Nemzetközi fronton is a munkanélküliség a top spot, egy százalékponttal magasabb, 39%-os értéken.
Forrás: Ipsos/Hirextra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását