2024. március 28. - Gedeon, Johanna

"A szakképzés átalakítása hibás"

A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) szerint minden ötödik magyar fiatalt veszélybe sodor a szakképzés átalakítása, mivel a szakgimnáziumokban és szakiskolákban tanulók nem kapnak olyan ismereteket, amelyekkel stabilan boldogulhatnának későbbi életükben.
2016. november 20. vasárnap 12:02 - HírExtra
 

Bősz Anett, az ellenzéki párt ügyvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóját követően az MTI-nek azt mondta: a kormány "elavult iparosításra koncentráló gazdaságpolitikájára" alapozva alakította át a szakképzést. Ennek - tette hozzá - teljes káosz lett a vége, mivel a tanterveket nem készítették el időben, a tanároknak ezért maguknak kell pótolniuk a rendszer hiányosságait.

A szakgimnáziumok és szakiskolák tanulói annyira "lebutított" oktatást kapnak, hogy az nem biztosítja az átjárás lehetőségét a folyamatosan változó szakmákba - hangsúlyozta a liberális politikus.

Pártja követeléseként Bősz Anett azt fogalmazta meg, hogy adjanak nagyobb szakmai önállóságot ezen intézmények igazgatóinak, racionalizálják a gyermekvédelmi szakszolgálatokat, a tantestületeknek legyen joguk az órarend szabad tervezésére, és növeljék a természettudományos tantárgyak és tanórák számát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását