2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Trumpról mintázták Biff Tannent

A Szövetségesek című háborús dráma vasárnapi párizsi premierjének előestéjén a film rendezője, Robert Zemeckis magas francia állami kitüntetésben részesült.
2016. november 21. hétfő 07:45 - HírExtra
 

Zemeckist egy bensőséges hangulatú ceremónián a francia Művészeti és Irodalmi Renddel tüntette ki Audrey Azoulay kulturális miniszter. A rendezvényen a Szövetségesek sztárja, Marion Cotillard is részt vett.

"Ez az első kitüntetésem, és ez az első alkalom, hogy egy egész ország ismeri el pályafutásomat" - mondta az Oscar-díjas Zemeckis, akit felsége is elkísért az ünnepségre.

A rendező kifejtette, hogy milyen nagyra tartja a francia filmművészetet, és hangsúlyozta, hogy minden nagy francia filmes hatással volt munkásságára. "Sokszor idéztem a nagyszerű Francois Truffaut alkotásait, és teljesen egyetértek vele abban, hogy az igazán jó film tökéletes keveréke az igazságnak és a látványnak" - jelentette ki.

Cotillard után

Zemeckis megjegyezte: külön öröm számára, hogy korábban Cotillard, akit "csodálatos színésznőnek" tart, szintén megkapta a kitüntetést, amelyben most ő is részesült.

A francia kulturális miniszter elismerően szólt Zemeckis új filmjéről, és "úttörő, ambiciózus filmkészítőként, valamint csodálatos mesélőként" méltatta a rendezőt. Azoulay a francia kultúra és a művészet szerelmesének, a szórakoztatás egyik nagymesterének nevezte Zemeckist, és barátaihoz, Steven Spielberghez és Georges Lucashoz hasonlította.

A ceremónia után a rendező a Variety filmes folyóiratnak adott interjúban elmondta, hogy szívesen forgatna egy filmet Franciaországban. "Nagyszerű lenne elkészíteni egy fantasztikus francia kosztümös drámát, egy francia mozit, amely a 18. században játszódna a párizsi Latin negyedben vagy a Moulin Rouge környékén" - fejtette ki.

Biff Trump

Zemeckis a lapnak azt is megerősítette, hogy a Vissza a jövőbe-trilógia főgonoszát, Biff Tannent a most megválasztott amerikai elnökről, Donald Trumpról mintázta annak idején. "Ez igaz. De sohasem lettünk volna olyan vakmerőek, hogy azt sugalljuk, Biff Tannen indulni fog az elnökségért, mert senki sem hitte volna el. Túl elképzelhetetlen lett volna" - fűzte hozzá.

Zemeckis egyébként kijelentette, hogy a trilógia nem folytatódik, mert úgy jó, ahogy van, "békén kell hagyni".

A Szövetségesek című filmet december 1-től vetítik a magyar mozik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását