2024. április 19. - Emma

Az oroszok már a spájzban?

Az orosz befolyásszerzés nemzetbiztonsági vonatkozásainak kiderítése érdekében kezdeményezi eseti vizsgálóbizottság felállítását az LMP.
2016. november 25. péntek 10:48 - HírExtra
 

Szél Bernadett társelnök pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: fényt derítenének arra, férkőztek-e és ha igen, akkor hogyan "orosz aktorok" a magyar államhatalom közelébe. Mely pártok, mozgalmak vagy sajtótermékek mögött áll orosz finanszírozás, és mindennek milyen korrupciós kockázata van.

"Tudni kell, hány Kiss Szilárd bujkál még Magyarországon" - hangsúlyozta, hozzátéve: ezt az ügyet sem sikerült még megnyugtatóan tisztázni.

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja és külpolitikai szakszóvivője ezt azzal egészítette ki: a testület felállítását azért most kezdeményezik, mert a moldáv, a montenegrói és a bolgár választások bebizonyították, hogy a térségünk egyre inkább kitett az orosz befolyásnak. Nem tartható tovább az az állapot, amelyben a kormánypártok az orosz befolyás vádját saját pártpolitikai céljukra használják fel, "tarthatatlan, hogy a jobbikos Kovács Béla ügye az alapján derült ki a magyar médiában, hogy a Fidesz kommunikációs osztálya ezt hogy dönti el" - fogalmazott.

Dehogy éri meg

Szél Bernadett a tájékoztatón bírálta Orbán Viktor miniszterelnök azon kijelentését, miszerint Magyarországon már megéri dolgozni. Az LMP politikusa rámutatott: a minimálbér még jövőre is kevesebb lesz a létminimumnál.

A kormányfő és a Donald Trump megválasztott amerikai elnök beszélgetését kommentálva kijelentette: Orbán Viktornak ki kell állnia Magyarországért és a NATO-ért, de arról is biztosítania kell az Egyesült Államok következő elnökét, Amerika nem teheti meg, hogy kilép a párizsi klímaegyezményből.

A politikus a nők elleni erőszak világnapja alkalmából bejelentette azt is: az LMP pénteken határozati javaslatot terjeszt a Ház elé az isztambuli egyezmény ratifikálását sürgetve a prevenció, a szakemberképzés vagy az áldozatsegítés érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását