2024. április 20. - Tivadar

A szélsőjobb is befutó lehet

Kiélezett a verseny az osztrák államfőválasztásnál, hibahatáron belül mozog az eredmények jóslása - mondta Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense vasárnap este az M1 aktuális csatornán.
2016. november 28. hétfő 08:14 - HírExtra
 A másfél hét múlva tartandó ausztriai államfőválasztáson a szavazók az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) által indított Norbert Hoferre vagy a Zöldek által támogatott Alexander Van der Bellenre adhatják le a voksukat.

Trump bekavarhat

Gálik Zoltán hozzátette, megismételt második forduló lesz most, az egyértelműen szélsőjobboldali szabadságpárti jelöltnek esélyt adhat, hogy az Egyesült Államokban is Donald Trump győzött a választáson, amire senki nem gondolt volna előre.

 

A párt kampánya az Európa-ellenességre és a bevándorló-ellenességre épült - mondta, hozzátéve, hogy szóba került népszavazás kiírása is Ausztria unióban maradásáról. Az osztrákok 70 százaléka egy felmérés szerint benn maradna az Európai Unióban - tette hozzá.

Döbbenet


A bevándorlási kérdésében is sokat tett már a kormány, egyebek mellett 500 eurót ajánl az országot elhagyó bevándorlóknak és 2016-ra 37 500-ban maximálta a menedékkérők számát - ismertette.

Elmondta azt is, hogy a 2000-es évek elején, amikor a szabadságpárt a kormány része volt, az unió megpróbálta elszigetelni Ausztriát, azonban ez kudarccal végződött, most "mindenki döbbenettel nézi, mi folyik Ausztriában".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását