2024. április 18. - Andrea, Ilma

Csehország ellen kezdünk az EB-n

Ahhoz képest, hogy Magyarország válogatottja megújulás alatt van, az EHF előzetes rangsorában az igencsak előkelő, ötödik helyen áll a nemzeti csapat. Ez leginkább a sikeres felkészülésnek tudható be, hiszen lányaink a közelmúltban Romániát, Szlovéniát és a holland B válogatottat is magabiztosan legyőzte felkészülési meccsen.
2016. december 5. hétfő 17:09 - Tóbiás Gábor

Természetesen egy Európa-bajnokság légköre teljesen más kategória, mint a barátságos tornáké és a sorozatos sérülések sem segítik Kim Rasmussen szövetségi kapitány munkáját (a norvég szakvezetővel a 2020-as olimpiáig kötött szerződést a magyar szövetség). Tomori Zsuzsa még a tavalyi világbajnokságon szenvedett súlyos térdsérülést és még mindig nincs 100%-os állapotban, majd Zácsik Szandra és Mayer Szabina dőlt ki a sorból. Korsós Dorina, Kovacsics Anikó és Szikora Melinda játékát is nélkülöznünk kell az Európa-bajnokságon, míg a szintén sérüléssel bajlódó Szucsánszki Zitát tartalékként nevezték.

A sérülések miatt egy kevésbé rutinos csapattal vágunk neki az Eb-nek, de azért lesznek tapasztalt magyar játékosok is a pályán, például Görbicz Anita és Kis Éva személyében. Már csoportból való továbbjutás sem lesz egyszerű, de mivel Rasmussen érkezésével hosszú távú munka vette kezdetét az eddigi tűzoltás helyett, akkor sem lesz nagy tragédia, ha nem jut messzire a magyar válogatott.

Nincs könyű ellenfél

Magyarország és Csehország mellett Montenegró, illetve Dánia van a C csoportban. Egyik sem könnyű ellenfél, bár ugye Dániát a tavalyi vb-n sikerült megverni (Montenegrót már nem) de az is igaz, hogy egy évvel ezelőtt még teljesen más volt minden.

Egy jó kezdés viszont kellően feltüzelheti a csapatot a folytatásra és a cseheknél most aligha kívánhatnánk jobb ellenfelet az első Eb-csoportmeccsre. Csehország kijutása az Európa-bajnokságra már önmagában meglepetés volt és előzetesen a C csoport leggyengébb válogatottjának tűnik. Ha minden klappol, akkor akár egy 5-6 gólos magyar sikernek lehetünk szemtanúi hétfő este.

Unibet oddsok:
Magyarország1.15
döntetlen14.00
Csehország7.50 
Forrás: fogadas.unibet.com
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását