2024. március 29. - Auguszta
Az angol kormány integrációügyi megbízottja a BBC Radio 4-es csatornáján a komoly kulturális alapú problémákról, és azok megoldásáról beszélt.
2016. december 6. kedd 06:16 - Győry S. József
Louise Casey, az angol kormány integrációügyi megbízottja a BBC Radio 4-es csatornáján arról beszélt, szeretné látni a muszlim vallású rendőröknek, szülésznőknek az arcát.

Casey elmondta, komoly ellenállással találkozott az érintettek egy részétől, de mint fogalmazott, a hivatásukból eredően, nyitottnak kell lenniük a párbeszédre, amelynek igazsága "józan paraszti ésszel" is belátható.
 
 
Louise Casey hajlandó tenni a problémák ellen? Fotó: Daily Express


"Akár egy patakba is fulladnék azért az elvért, hogy ebben az országban mindenki olyan ruhákat hordjon amilyet csak szeretne a saját otthonában és a közvetlen életterében" - jelentette ki a megbízott.

"Jó ötletnek tartom-e, hogy egy rendőr vagy egy szülésznő teljesen elfátyolozott legyen? Nem, nem gondolom. Látni szeretném az arcukat és a reakcióikat, de nagyon megnehezítik a dolgomat azzal, hogy a kérdésről beszélni sem igen lehet" - fogalmazott Casey.

A jelentés - aggasztó a tendencia
 

Az integrációügyi megbízott korábban készített egy jelentést David Cameron volt miniszerelnök számára a társadalmi beilleszkedést illetően, amelyből aggasztó tendencia mutatkozik meg.

A fiatal britek egyre inkább radikalizálódnak, így Casey roppantul fontosnak tartaná a párbeszédet a "kellemetlen igazságról" annak érdekében, hogy egy alkalmas, átfogó stratégia megalkotására legyen képes a kormány, elősegítve a beilleszkedést.

Mint mondta, a részletes tanulmányból egyértelműen kiderül, léteznek Londonban olyan területek ahol óriásiak a társadalmi és a gazdasági szakadékok a különböző vallású és származású emigránsok rovására.

A nők elnyomása

"Beszélnünk kell arról, hogyha például valaki egy pakisztáni hátterű közösségből érkezett a város déli részéről nőként, általában jóval kevésbé beszéli az angol nyelvet, így jóval nehezebb munkát találnia, mint a férjének" - közölte Louise Casey. Azt is elmondta, a nők nem fognak egyeztetni erről a kérdésről, mivel a kultúrájuk erőteljesen férfiuralmú, a nők többségüben csak otthon ülnek egész nap.
 
"A nőgyűlöletnek véget kell érnie, a vezetőknek - lényegtelen hogy ki muszlim, ki nem az - ideje közös álláspontot találniuk. Mindegy, ki milyen vallású vagy bőrszínű, az egyenlőség elve a szabály" - szögezte le a megbízott megemlítve, hogy ezeknek a csoportoknak a felzárkóztatására még több angol osztályt kell indítani, gondoskodva a sportolási, testmozgási lehetőségükről is.



Csak játékszerek


Mohammed Shafiq, a Ramadán Alapítvány (Ramadhan Foundation) elnöke uszítónak, megosztónak és halálraítéltnek nevezte a nők elszigetelésének hírét, ami szerinte csak a szélsőjobb általi félelemkeltésre alkalmas.

Shafiq a brit muszlimokat a "politikai futball" játékszerének nevezte, ami ide-oda passzolgatva becsapódik, személyes érdekek mentén csalóknak és erőszakosaknak beállítva őket.
Forrás: Independent/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását