2024. március 29. - Auguszta

Nagy a gáz Párizsban

Meghosszabbították az illetékes hatóságok a légszennyezettség miatt három napja életbe léptetett forgalomkorlátozást Párizsban és környékén: csütörtökön csak a páros rendszámú gépjárművek közlekedhetnek a fővárosi agglomerációban.
2016. december 8. csütörtök 12:02 - HírExtra
 

A közép-franciaországi Lyonban és Villeurbanne-ban péntektől lépteti életbe a prefektúra ugyanezt az intézkedést, hogy megfékezze a szálló por koncentrációját.

Franciaország északi részén több mint egy hete nem csökken a téli légszennyezettség, ezért a fővárosban és a környező 22 településen az elmúlt húsz évben negyedik alkalommal bevezették kedden a páros-páratlan rendszámok szerinti közlekedési korlátozást, de az első alkalom, hogy azt több napra meghosszabbították.

22 euró az élet


A szabályozást megszegő autósoknak a helyszínen kiszabható 22 eurós büntetés ellenére a légszennyezettséget ellenőrző intézmény, az Airparif szerint az autósok többsége nem tartja be a korlátozást, s a gépkocsiforgalom alig 5-10 százalékkal csökkent az elmúlt napokban a megszokotthoz képest Párizsban, a reggeli órákban pedig a szokásos dugó tapasztalható a város körüli körgyűrűn.

Idén először péntektől Lyonban és a szomszédos Villeurbanne-ban is bevezetik a hatóságok a páros-páratlan rendszámok szerinti közlekedési korlátozást a napok óta tartó légszennyezettség miatt. Gérard Collomb, Lyon polgármestere jelezte, hogy a fővároshoz hasonlóan a korlátozás idejére ingyenessé teszik a városban a tömegközlekedést. Lyonban várhatóan jelentős fennakadások lesznek, miután a hétvégén rendezik meg a hagyományos Fény Ünnepét, amelyre csütörtöktől százezrek érkeznek a belvárosba, s a városban viszont napok óta sztrájkol a tömegközlekedési dolgozók egy része.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását