2024. április 24. - György

Vihar söpör végig a Twitteren Donald Trump viselkedése miatt

Mióta Donald Trump az Egyesült Államok megválasztott (de még be nem iktatott elnöke) Twitter profilt indított, egyre erősebb a felzúdulás, hogy rúgják ki két lábbal az oldalról.
2016. december 8. csütörtök 14:04 - HírExtra
 
Mindez nem meglepő, hiszen csak a múlt hónapban Trump olyanokat tweetelt ki, mint hogy börtönbe kell küldeni mindenki, aki amerikai zászlót éget, vagy hogy milliónyi szavazat nem volt érvényes az elnökválasztáson. (Ez például hazugság.)

A leendő elnök 289 embert inzultált június óta - legalábbis a New York Times összesítése szerint - ahol Trump oldalát a propaganda-fegyvernek és az erőszak szónoklat helyének nevezték.

A mártír

Ezen a héten azt írta: Ha az újságok méltányosan bánnának velem, akkor sokkal kevesebb okom lenne tweetelni, de sajnos nem hinném, hogy ez bármikor is megtörténne. Mindezek miatt egyre nagyobb az egyetértés, hogy ki kellene rúgni ezt az embert a Twitterről.

 


A felzúdulás nagyságát és hevességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egy újságíró egyenesen arra figyelmeztet: a Twitternek azonnal törölnie kell Trump oldalát, mielőtt az háborúba kezd.

 

A Quinnipiac Egyetem felmérése szerint novemberben a válaszadók 59 százaléka gondolta úgy, hogy le kellene állítani Trump twitterezését. A nemes cél érdekében még online mozgalom is indult, jelenleg 46.000 aláírással.

Sokak szerint Trump átlépett egy határt azzal, hogy embereket támad meg vallási meggyőződésük, bőrszínük, nemi hovatartozásuk miatt.

Egyelőre azonban a Twitter nem igazán vevő a kérdésre.

Jack Dorsey az oldal tulajdonosa egyelőre azt mondta, elég bonyolult érzései vannak ezzel kapcsolatban, illetve azzal hogy Trump twitter-használata elég „érdekfeszítő”.
Forrás: Tne Independent/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását