2024. március 19. - József, Bánk

Szájkosár a kórházigazgatókra? - kérdi a Párbeszéd

Pártállami időket idéz, hogy a fideszes központ engedélye nélkül a kórházigazgatók nem nyilatkozhatnak a médiának. Ám hiába tesznek lakatot a dolgozók szájára, mindenki látja az egészségügy válságát - írja közleményében Tordai Bence a Párbeszéd szóvívője.
2016. december 9. péntek 08:31 - HírExtra
 A Párbeszéd színvallásra bírja Balog Zoltánt, és felszólítja Orbánékat: nézzenek végre szembe a valósággal.

"Miközben Orbán rokonai, strómanjai és házi oligarchái napi szinten húznak be közpénzen finanszírozott több tízmilliárdos üzleteket, addig az egészségügyből 2010 óta évi 400 milliárd forintot vesz ki a Fidesz" - fogalmaz Tordai Bence.

A Párbeszéd szerint hiába a Fidesz "izzadságszagúan optimista propagandája, hiába a nyilatkozatstop, ettől nem rövidülnek meg a kilométeres várólisták, nem lesz jobb a felszereltség és az ellátás a kórházakban, nem szűnik az orvos- és nővérhiány, nem kapják vissza az életüket a kórházi fertőzésekbe belehalt betegek, nem csökkennek a kórházi adósságok és nem tűnnek el az oszló holttestek a kórházak mocskos mosdóiból."

A Párbeszéd szerint "végtelenül átlátszó, hogy Orbánék megpróbálják befogni a kórházigazgatók száját, és kitiltják az újságírókat a kórházakból."

Az ellenzéki párt úgy véli, az emberek a saját szemükkel látják a valóságot. Majd leszögezik: a kórházak közintézmények, vagyis mindenkinek joga van tudósítani azok működéséről és állapotáról.

A Párbeszéd kérdésére Balog Zoltánnak válaszolnia kell: valóban bevezeti-e a cenzúrát, és a Fidesz az egészségügy rendbetétele helyett tényleg ettől reméli-e a megoldást.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását