2018. június 19. - Gyárfás

A Luxleaks kirobbantói mellett demonstrálnak

Ma állnak újra a bíróság elé a Luxleaks néven elhíresült adócsalási botrány leleplezői. Míg a hétköznapi hősöknek a bíróságon kell megjelenniük, a multinacionális vállalatoknak eurómilliárdos hasznot jelentő adócsalási gyakorlat zavartalanul folytatódhat, és Luxemburgból adóparadicsomot formáló Jean-Claude Juncker még mindig az Európai Bizottság vezetője lehet.
2016. december 12. hétfő 10:45 - HírExtra
 
Az újságíró Edouard Perrin és a korábban a globális könyvvizsgáló cégnél a PWC-nél dolgozó Antoine Deltour, Raphaël Halet ügye már másodfokon kerül a bíróság elé. Első fokon az utóbbiakat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, az újságírót felmentették, de a luxemburgi ügyészség szigorításért fellebbezett.

A bíróság előtt tüntető barátok, családtagok, civil szervezetek képviselői szolidaritásukat fejezik ki a vádlottakkal és felhívják a figyelmet arra, hogy az ilyen csalások leleplezőit meg kellene védeni, nem pedig börtönbüntetéssel fenyegetni.

Egy most megjelent tanulmány szerint nemhogy csökkent, még 50 %-al nőtt is a Luxleaks botrány óta a multiknak eurómilliárdos adókedvezményeket jelentő titkos megállapodások száma az Európai Unióban. Szégyen, hogy börtönbüntetéssel kell szembenézniük azoknak, akik felhívják erre a figyelmet. A cégek ezekkel a titkos megállapodásokkal nem egyszer drasztikusan, akár az eredeti 1 %-ra is csökkentik adójukat, melyet helyettük nekünk kell kipótolni – mondta Éger Ákos, a Magyar Természetvédők Szövetsége programvezetője.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását