2024. április 19. - Emma

Elitsöprés

Mikor vesszük észre hogy az egész magyar politikai elitnek el kell tűnnie a történelem süllyesztőjében? Méghozzá jó mélyre, six-feet-under.
2016. december 19. hétfő 13:12 - Pénzes Dávid
Nincsenek már oldalak Magyarországon régóta. Nincsen jobb meg bal, liberális vagy náci. Gazdagok vannak, akik az állam vezetéséből élnek, meg szegények. Utóbbiak egyre többen és egyre szegényebbek.

Lássuk be: a rendszerváltás teljes bukás. (Nyugi, nem akarom én visszasírni a kádári diktatúrát, a külföldi hitelből fenntartott látszat-életszínvonalat). 1990-ben Magyarország jelentős előnnyel vetette bele magát a kapitalizmus örökfüggővé tevő versenyébe. A külföldi tőke jelentős arányban hozzánk áramlott – szemben volt szocialista barátainkkal.

Ma azonban majd minden mutatóban lemaradtunk Románia, Bulgária, Lengyelország, Szlovákia mögött. Csehországról, Szlovéniáról vagy a volt NDK-ról ne is beszéljünk. Miért? Kevesebbet dolgozik a magyar? Rosszabbul dolgozik? Kevésbé szakember? Nem. Sőt, geopolitikailag sokkal előnyösebb helyzetben vagyunk. Mégis az van, ami van. Szenny és szegénység.

És ez a politikai elit felelőssége. Mert ellopták az országot. Gyengébbeknek: a pénzt. A lóvét, a suskát. Lenyúlták a nagy zsetont, amit az unió, a NATO, a külföldi cégek hoztak, hoznak és amit mi megtermeltünk. Kizsigerelték az ország javait maguknak.

És nem csak a Fidesz. Persze ők most nyúlják le a pénzeket, mert most tehetik meg, sőt olyan rendszert építenek, hogy csak ők tehessék meg még jó hosszú ideig. De ne feledkezzünk meg az autópálya építésekről, az SZDSZ és az MSZP számtalan korrupciós ügyéről.

A teljes elit egy rakás trágya 

Ne mondja senki,hogy a milliárdos Gyurcsány Ferenc, a kötcsei próféta képviseli a szegény emberek érdekeit! Ne mondja senki hogy az ismereten Andor László (EU biztosi munkája ide-vagy oda) majd megmenti az ellenzék vergődését... Ugyan.

Ahogy a fideszes bagázs is elöregedett, elkopott, hiteltelen lett - hazug, tolvaj és mindezek mellett nagypofájú – úgy sajnos a többi pártember is. Nem érnek annyit, amennyiük van. Mert semmijük sincs. Főleg a bizalom feléjük.

Elitsöprésre van szükség. Kiüríteni a padlást a legutolsó porszememberig. Nincs más megoldás.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását