2024. március 29. - Auguszta

Nemzetbiztonsági tájékoztatást kér mindhárom merényletről

Azonnali tájékoztatást kér az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke a berlini és az ankarai merénylettel, valamint a zürichi lövöldözéssel összefüggésben. Molnár Zsolt (MSZP) kedden az MTI-nek elmondta: a történtek miatt írásbeli kérdéssel fordult az Információs Hivatalhoz, az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz és a Terrorelhárítási Központhoz.
2016. december 20. kedd 09:50 - HírExtra
 

Hozzátette: emellett a kormányzati szerveket és az érintett hatóságokat arra kéri, adjanak tájékoztatást a lakosság számára az európai és a magyarországi biztonsági helyzetről, különösen az ünnepekre tekintettel.

Hétfő este Berlin nyugati részének központjában az egyik leghíresebb karácsonyi vásáron egy teherautó belegázolt a tömegbe. A támadásban legalább 12-en meghaltak, 49-en pedig megsérültek, többen közülük súlyosan. A gépkocsi vezetője megpróbált elmenekülni a helyszínről, de elfogták, és jelenleg is tart a kihallgatása.

Szintén hétfőn merénylet áldozata lett Ankarában Oroszország törökországi nagykövete. Az orosz diplomatára egy 22 éves, szolgálaton kívüli rendőr lőtt rá egy fotókiállításon. A merénylet elkövetőjét agyonlőtték.

A zürichi főpályaudvar közelében, egy iszlám központnál történt lövöldözésben többen megsérültek hétfőn.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását