2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A bécsi karácsonyi vásárt megerősítve védik

Az osztrák rendőrség szerdától az alkotmányvédelmi hivatallal egyetértésben megerősíti a bécsi karácsonyi vásárok védelmét, hogy megakadályozzák a berlini kamionos merénylethez hasonló támadások elkövetését.
2016. december 21. szerda 11:12 - HírExtra


Patrick Maierhofer bécsi rendőrségi szóvivő indoklása szerint azt szeretnék megakadályozni, hogy jármű hajthasson be a vásárok területére. Így betonterelőket helyeznek el a bécsi Rathausplatzon lévő karácsonyi vásárhoz. A schönbrunni kastély előtt működő vásárnál már kedd este elhelyezték a betonakadályokat. További biztonsági intézkedésekről a nap folyamán döntenek.

A Rathausplatzon lévő vásár Ausztria legnagyobb karácsonyi rendezvénye, minden évben mintegy 3,5 millió látogatót vonz. A város különböző pontjain nagyjából harminc karácsonyi vásárt tartanak.

Gerhard Pürstl bécsi rendőri vezető bejelentése szerint megemelik a Bécsben szolgálatot teljesítő rendőrök létszámát, és ellenőrzik a gépjárműveket. "A lakosság elbizonytalanodott, az emberek biztonságérzete pedig igen fontos számunkra, így jeleznünk kell, hogy készen állunk" - mondta Pürst.

Kedden a biztonsági erők január 9-ig tartó megerősített készültségét rendelte el Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter. A tárca felvette a kapcsolatot a vásárok szervezőivel, hogy a lehető leghatékonyabban tudják foganatosítani a biztonsági intézkedéseket.

A miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenki legyen éber és a gyanús eseteket jelentse a rendőrségnek.

A belügyminiszter szerint nem szabad a lakosokat arról győzködni, hogy teljes biztonságban vannak. Ugyanakkor meglátása szerint nincs ok arra, hogy a köztéri karácsonyi és szilveszteri eseményeket kerüljék az emberek.

A hétfői berlini merényletet követően megerősítették a rendőri jelenlétet a tartományokban is. A tiroli tartományi vezető pedig a Brenner-hágó térségében lévő határszakasz szigorúbb ellenőrzését szorgalmazta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását