2024. április 18. - Andrea, Ilma

Putyin terrorellenes összefogást sürget

Ismételten terrorellenes nemzetközi összefogást sürgetett az ankarai és a berlini terrortámadást követően Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden Moszkvában.
2016. december 21. szerda 08:35 - HírExtra
 

"Az együttérzésünket kifejezve és a sebesülteknek mielőbbi gyógyulást kívánva ismételten emlékeztetünk arra, amit már sokszor felajánlottunk és most is felajánlunk, vagyis arra, hogy egyesítsük erőfeszítéseinket a nemzetközi terror elleni harcban" - jelentette ki az elnök a biztonsági szervek alkalmazottainak napja alkalmából megtartott egyik rendezvényen.

"Csak így győzhetünk" - tette hozzá.

Vlagyimir Putyin a nap folyamán korábban részvétét nyilvánította Angela Merkel német kancellárnak a berlini karácsonyi vásározók ellen indított kamionos támadás miatt.

Putyin elnök felszólította az orosz titkosszolgálatokat, hogy hozzanak pótlólagos intézkedéseket a "biztonság szavatolása érdekében Oroszországon belül és kívül", és erősítsék meg az orosz külföldi képviseleteknek és azok munkatársainak a biztonságát. Utasította a biztonsági szerveket, hogy "partneri csatornákon keresztül fokozottabban működjenek együtt más országok különleges szolgálataival".

Hétfőn Ankarában terrorista merénylő agyonlőtte Andrej Karlov orosz nagykövetet. Ugyanazon a napon egy kamionos támadó Berlinben a tömegbe hajtott, aminek következtében 12 ember meghalt és csaknem ötvenen sérüléseket szenvedtek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását