2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Így mulat a vendég 2016 utolsó hétvégéjén

Budapesten, Hajdúszoboszlón és Szegeden igazán örülhetnek a szállásadók, ugyanis ezek a legnépszerűbb úti célok a szilveszterezni vágyók körében a Szallas.hu friss felmérése szerint.
2016. december 29. csütörtök 11:37 - HírExtra
A jellemzően 1-2 éjszakás óévbúcsúztató üdülésért 20 százalékkal többet fizetünk, mint egyébként decemberben, de ez nem riasztja vissza a kikapcsolódni indulókat. Az éjféli pezsgős koccintás, a lencse és a tűzijáték már smafu, sokkal inkább a disznóvágás, a közös foglalkozások és a sztárfellépők működnek vendégcsalogatóként 2016 utolsó hétvégéjén.

A szilveszteri hétvégére a belföldi úti célok közül Budapest, Hajdúszoboszló és Szeged a legnépszerűbbek, míg a külföldi üdülések alkalmával Lengyelország a befutó, ahol Krakkó, Wroclaw és Zakopane vezetik a Szallas.hu foglalásait. Az utazók csaknem fele már az év utolsó előtti napján megkezdi a kikapcsolódást, és birtokba veszi szálláshelyét. „Ebben az időszakban jellemzően 1-2 éjszakás üdülési lehetőséget keresnek a vendégek, de aki teheti, megnyújtja a hétvégét, és már 29-én útra kel – ismertette az adatokat Pálinkás János, a Szallas.hu kreatív vezetője. – Előfordul azonban kirívó eset is: idén például akadt valaki, aki 30 napos év végi pihenésre adta a fejét.”

20 százalékkal többet fizetünk


Az év utolsó havában közel 40 000 forintot fizet, aki villában száll meg, hotelben pedig átlagosan közel 30 000 forintot hagyunk ott egy éjszakáért, de faházban, motelben, hostelben vagy diákszállóban már 10 000 forint körül is találhatunk szálláshelyet. A legolcsóbb foglalás decemberben 1600 forint volt, míg a legdrágább közel egymilliót kóstált a Szallas.hu adatai szerint.

„Az óévbúcsúztató üdülés annak ellenére is népszerű, hogy ekkor közel 20 százalékkal többet kell fizetnünk szállásunkért, a foglalások közel egyötödét egyébként SZÉP-kártyával fedezik” – mondta el Pálinkás János. A Szallas.hu adatai szerint a szilveszteri időszakra vonatkozó foglalások zöme a fővárosból érkezett, de a debreceniek és miskolciak is élen jártak, a budapestiek után ugyanis ők töltik legnagyobb arányban máshol az év végét. Az utazók nemcsak a szálláshelyeken okozhatnak tumultust, hanem az utakon is. „Főleg december 27-én, karácsonyt követően, illetve az új év első napján számíthatnak erős forgalomra a gépjárművezetők” – jegyezte meg Pálinkás János.

Ne csak a pezsgő durranjon nagyot!

A szálláshelyek üzemeltetői évről évre nagyobb hangsúlyt fektetnek a szilveszteri programok összeállítására. A nagyobb szállodákban már szinte általános, hogy az éjféli pezsgő, a malacsült, a lencse és a virsli mellett valamilyen tehetségkutatóból ismert aranytorkú énekes gondoskodik az est emelkedett hangulatáról. Idén például Molnár Ferenc Caramel, Tóth Vera és Takács Nikolas nevével is találkozhatunk a fellépők között. A zenészek mellett a nagydumások is kedvelt vendégcsalogatók, így például Janklovics Péter és Benk Dénes is szerepelnek a porondon. Akinek viszont mindezek még nem elégítenék ki az igényeit 2016 utolsó éjszakáján, az retró vagy latin hangulatban is mulathat, ahol a táncosok ringó csípőjének látványa bizonyára meghozza a kedvet a bőséges lakoma ledolgozásához.

Az ismert fellépőkön túl az előrelátó üzemeltetők igyekeznek új színeket is felvillantani. Így például lesz disznóvágás, cigányzenés disznótoros vacsora, lovas show és pusztai betyárkodás is. Van, ahol újévi bölcsességet rejtő szerencsesütivel is kedveskednek a vendégeknek, de gyakori program még a bor- vagy pezsgőkóstoló is.

A 10 legnépszerűbb belföldi utazási célpont szilveszterkor 2016-ban:

1. Budapest
2. Hajdúszoboszló
3. Szeged
4. Eger
5. Győr
6. Pécs
7. Siófok
8. Gyula
9. Hévíz
10. Debrecen

A 10 legnépszerűbb külföldi úti cél szilveszterkor 2016-ban:

1. Krakkó
2. Wrocław
3. Zakopane
4. Szklarska Poręba
5. Székelyudvarhely
6. Szováta
7. Pozsony
8. Besztercebánya
9. Magastátra
10. Poprád

A 10 legnépszerűbb belföldi utazási célpont decemberben 2016-ban (zárójelben a tavalyi év ugyanezen időszakának helyezései):

1. Budapest (1.)
2. Eger (2.)
3. Hajdúszoboszló (4.)
4. Debrecen (8.)
5. Szeged (-)
6. Hévíz (-)
7. Győr (5.)
8. Pécs (6.)
9. Sopron (3.)
10. Gyula (9.)

Vendégcsalogató sztárvendégek:


· Molnár Ferenc Caramel
· Tóth Vera
· Takács Nikolas
· Janicsák Veca
· Tóth Andi
· Tabáni István
· Bereczki Zoltán
· Gubás Gabi
· Polyák Lilla
· Benk Dénes

Szilveszteri programok:

· disznóvágás, disznótor
· lovas show
· pusztai betyárkodás
· halászlé fesztivál
· bográcsverseny
· erdei gyalogtúra
· családi kincskeresés
· kemencés sütögetés
· borkóstoló, pezsgőkóstoló
· népi alkotóház
Forrás: Sakkom
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását