2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Zöld utat kaphat Paks II - 3000 milliárd forint jó helyen?

A felmerült aggályok ellenére várhatóan hamarosan jóváhagyja az Európai Bizottság a paksi atomerőmű-bővítési beruházást - írta kedden a Politico című brüsszeli hírportál, a Margrethe Vestager uniós versenyjogi biztos előtt álló legfontosabb ügyeket részletező összeállításában.
2017. január 3. kedd 12:28 - HírExtra
A cikkben hangsúlyozták: Brüsszel végül valószínűleg engedélyezni fogja a Paks II. beruházást, annak ellenére, hogy aggályok merültek fel a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszernnel kötött szerződés kapcsán, amelyek szerint az ellentétes az EU energiapolitikai irányelveivel, illetve a közbeszerzésekre és a tiltott állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályokkal.


Fotó: tenytar.blog.hu

"Orbán Viktor populista magyar kormányfő 2010-es megválasztása óta arcátlanul újraírta az ország alkotmányos szabályait, dacolva a jogállamiság aláásásáról szóló brüsszeli figyelmeztetésekkel" - írta a Politico.

Az Európai Bizottság nemrég váratlanul lezárta a paksi bővítéssel kapcsolatban a közbeszerzések ügyében indított kötelezettségszegési eljárást, és sokak szerint hamarosan a beruházás finanszírozásának ügyében indított brüsszeli vizsgálat is lezárulhat, és ezzel hivatalosan is zöld utat kaphat a projekt az Európai Uniótól. 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását