2024. március 29. - Auguszta

Már 80 fagyhalál, pedig a hideg csak most jön

Magyarországon ősztől december végéig csaknem kétszer annyian fagytak meg, mint a múlt tél azonos időszakában – tudatta a Magyar Szociális Fórum a fagyhalálról csütörtökön kiadott legfrissebb jelentésében.
2017. január 5. csütörtök 13:21 - HírExtra
  
Míg 2015. december végéig 45-en vesztették életüket fagyhalál következtében, 2016. december végéig nyolcvanan fagytak meg.

Pedig a leghidegebb napok még csak most jönnek – jegyezte meg a Szociális Fórum az évről-évre ismétlődő tömeges fagyhalállal kapcsolatban.

Az emberjogi szervezet szerint az áldozatok közül a legfiatalabb 35 éves volt, a legidősebb pedig 89. Az elhunytak túlnyomó többsége férfi volt.

Feltűnően megnőtt a saját fűtetlen otthonukban kihűltek, valamint a kórházba kerülésük után elhunytak száma. Fűtetlen lakásukban hatszor annyian fagytak meg, mint ahányan közterületen, a szabad ég alatt. Ugrásszerűen nőtt azoknak a száma is, akik kórházba szállításuk közben, vagy odaérkezésük után vesztették életüket, mert már nem tudtak rajtuk segíteni.

Az MSZF tudomása szerint a hipotermiával kórházba szállított személyek közül minden második meghalt.

A szabad ég alatt összesen húszan fagytak meg, lakásukban huszonheten, kórházban pedig harminchárom végzetesen kihűlt ember lelte halálát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását