2024. március 29. - Auguszta

Az adóbevallás három módja - Boldog új évet!

A személyi jövedelemadó (szja) bevallásnak háromféle módja van, a klasszikus bevallás, a munkáltató által készített, illetve az adózó felkérheti a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV) személyi jövedelemadó (szja) bevallásának elkészítésére - mondta Vámosi-Nagy Szabolcs adószakértő az M1 aktuális csatornán hétfőn.
2017. január 9. hétfő 11:46 - HírExtra
Hozzátette: a tavalyi adatokat tekintve Magyarországon körülbelül 4,5 millió embernek van szja bevallási kötelezettsége.

Kiemelte: az őstermelőnek, az egyéni vállalkozónak, és az általános forgalmi adót (áfa) fizető magánszemélynek továbbra is a klasszikus bevallást kell választania.

"Arra is van lehetőség, hogy ha a dolgozónak csak a munkáltatójától van jövedelme, akkor megkéri a munkaadóját, hogy számoljon el", ezzel az szja bevallási formával tavaly mintegy 600 ezer munkavállaló élt - mondta Vámosi-Nagy Szabolcs.

A harmadik bevallási mód, ha a munkavállaló telefonon, levélben, e-mailben vagy SMS-ben kéri az adóhivatalt szja-bevallásának elkészítésére, akkor a NAV saját adatai alapján elkészíti és márciusban kiküldi számára a bevallás tervezetét. Ha az abban foglaltakkal egyetért, semmit sem kell tennie - csak befizetni az adót, ha befizetési kötelezettsége van -, ellenkező esetben észrevételt kell benyújtani a NAV-hoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását