2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Vámos Marci a legjobb - a társak szerint

A magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai szerint 2016 legjobb pólósa Vámos Márton volt.
2017. január 10. kedd 12:11 - HírExtra
 A vlv.hu szakmai honlap hagyományos év végi voksolásán a csapattársak a szavazatok több mint kétharmadával választották maguk közül az év legjobbjának Vámost, a Szolnok balkezesét.

Érdekesség, hogy a szövetség az MTI felkérésére tavaly novemberben - 2015 után másodszor is - Hárai Balázst, a nemzeti együttes centerét nevezte meg a múlt év legjobb magyar vízilabdázójának.
A válogatott tagjainál a Magyarországon játszó idegenlégiósok közül az ausztrál Aaron Younger érdemelte ki a legértékesebb pólós címet.



Az év csalódásának a riói olimpiai szereplés bizonyult, miután a gárda érem nélkül maradt, s végül ötödik lett a nyári játékokon, míg a válogatottak szerint az év mérkőzése az olimpiai csoportkörben megrendezett Szerbia-Magyarország találkozó volt.

Az év gólja címért három találat volt versenyben, végül egyetlen vokssal nyert Varga Dénesnek az a gólja, amellyel a csapat egyenlített Montenegró legjobbjai ellen az olimpiai negyeddöntős meccsen, megteremtve ezzel a - végül magyar vereséggel zárult - ötméteres párbaj lehetőségét.

A 2017-es kívánságlista élére két óhaj került: legyen sikeres - érmes, lehetőleg aranyérmes - magyar szereplés a nyári budapesti világbajnokságon és kerülje el a sérülés a játékosokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását