2024. március 28. - Gedeon, Johanna

1000 fontos adót akar az EU állampolgároknak az angol miniszter

Robert Goodwill a brit kormány emigrációs minisztere egy tanácsülésen jelentette be, hogy a kormányzat egy 1000 fontos adó kivetésén gondolkodik, mely az EU tagállamok Nagy-Britanniában dolgozó polgárait sújtaná.
2017. január 12. csütörtök 10:45 - HírExtra
 

A javaslat szerint mindazok az eu-s munkavállalók, akik brit cég alkalmazásában állnak ezer fontot kötelesek majd fizetni évente a brit költségvetésbe. Goodwill emlékeztetett, hogy egy hasonló adót terveznek bevezetni áprilisban a nem-eu-s munkavállalókkal szemben.

A javaslatra a liberális demokraták egyszerűen annyit reagáltak: „ez a legidiótább dolog a vörös, fehér és kék Brexit óta” Don Foster a párt politikusa azt is hozzátette: „ne legyenek illúzióink, ez végképp megöli a brit üzleti életet. A Konzervatív párt valaha épp az üzleti érdekeltségeket jelentette, ma viszont feláldoznák őket a populizmus oltárán.”



Az Institute of Directors (IoD) is arra figyelmeztet, hogy ugyan minden alkalmazott tisztában van azzal, hogy a Brexit után változások jönnek, de egy ilyen adó bevezetése tönkre tenné azokat az üzleteket, amelyek a külföldi szakemberektől függenek.

Theresa May szóvivője már jóval óvatosabban fogalmazott, azt mondta az ügyről: „számtalan lehetőség van, amit át kell gondoljunk.”
Forrás: The Independent/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását