2024. április 19. - Emma

Az időközi választások napja

Négy településen tartanak ma időközi önkormányzati választást, az elsőket ebben az évben. Három helyen polgármestert, Szentendrén pedig egyéni választókerületi képviselőt választanak.
2017. január 15. vasárnap 07:23 - HírExtra
A Fejér megyei Alsószentivánon azért kellett időközi választást kiírni, mert a község eddigi polgármestere tavaly szeptemberben elhunyt. A tisztségért ketten indulnak: az egyik jelölt a Magyar Munkáspárt színeiben, a másik függetlenként. A választói névjegyzékben 500 helybéli szerepel.

A Veszprém megyei Badacsonytördemicen ugyancsak a településvezető halála miatt lesz választás. A posztot öten szeretnék elnyerni: négyen függetlenként, egyikük pedig a Magyar Munkáspárt jelöltjeként. A település választásra jogosult 814 lakosa egyetlen szavazókörben adhatja le voksát.
Veszprém megyében Dörgicsén is időközi polgármester-választást tartanak, mert a település eddigi, független vezetője lemondott tisztségéről. A választáson négy független jelölt indul, a szavazáson 252 helybéli vehet részt.

A Pest megyei Szentendrén a 7. számú egyéni választókerületben egyéni önkormányzati képviselőt választanak, mert a tisztséget eddig betöltő képviselő tavaly szeptemberben elhunyt. A szavazásra jogosult mintegy kétezer helyi lakos négy jelölt közül választhatja ki a képviselő utódját: a posztért a Fidesz-KDNP, a Társaság az Élhető Szentendréért, az LMP és a Magyar Munkáspárt jelöltje indul.

Vasárnapra egy időközi települési nemzetiségi választást is terveztek: a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászfényszaruban roma települési nemzetiségi képviselőket választottak volna, a voksolás azonban jelöltek hiányában elmarad, így a településen legközelebb csak 2019-ben lehet roma nemzetiségi önkormányzatot alakítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását