2024. március 19. - József, Bánk

Az MSZP szerint vállalhatatlan

A fővárosi szocialisták szerint vállalhatatlan, hogy a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház havi nyolcszázezer forintot fizet egy Fideszhez köthető cégnek kommunikációs feladatok ellátására, miközben az egészségügyi intézmény napi gondokkal küzd, kevés az orvosa.
2017. január 26. csütörtök 16:25 - HírExtra
Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt is kifogásolta, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak (ÁEEK) nincs nyilvántartása arról, milyen nem gyógyászati célú szerződéseket kötnek az általa fenntartott kórházak.

A szocialista országgyűlési képviselő az Emberi Erőforrások Minisztériumának székhelye előtt emlékeztetett arra, hogy tavaly novemberben öt nap után találtak meg egy holttestet a Jahn Ferenc kórház egyik mosdójában, majd a belső vizsgálatok mindent rendben találtak. Az MSZP ezután kereste meg kérdéseivel a központot és a kórházat.

Az a bizonyos halvány lila


Kunhalmi Ágnes szerint a válaszokból kiderült, hogy az ÁEEK-nak "fogalma sincs" arról, hogy a Jahn Ferenc kórház kivel takaríttat, azt sem nem tudja, kivel milyen szerződést kötnek a kórházak.
A Jahn Ferenc kórház megkeresésükre közölte, hogy havonta 17,2 millió forintot költenek takarításra egy több mint tízéves szerződés keretében - mondta.

Az is kiderült - folytatta - , hogy a kórház havonta bruttó 800 ezer forintot fizet kommunikációs szolgáltatásokra a Ypsylon Média nevű cégnek, amely Szabó Lászlóhoz, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökéhez, a fideszes Deutsch Tamás vezette sportminisztérium egykori helyettes államtitkárához köthető.

A szocialista politikus szerint a kommunikációs feladatokra kiírt közbeszerzést tavaly szeptemberben két nap alatt "lezavarták", de öt nap is kevés ahhoz, hogy egy hullát megtaláljanak a kilencedik emeleten.

Kezdeményezés

Kunhalmi Ágnes azt mondta, kezdeményezik a kórházak nem gyógyászati célú szerződéseinek nyilvánosságra hozatalát országszerte. A kormány haladéktalanul számoljon be arról, hogy az ÁEEK milyen eredményeket ért el - követelte.

Szaniszló Sándor, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy a kommunikációs feladatokra költött pénzből havonta két orvos bérét is finanszírozni tudná a kórház. Követelte ezen szerződés, valamint a takarítási szerződés felbontását. A szocialista politikus Balog Zoltán miniszter lemondását is követelte, mert szerinte alkalmatlan posztjára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását