2024. március 29. - Auguszta
Az euró hanyatlik és az euróövezet másfél éven belül összeomolhat - véli Ted Malloch, aki jól tájékozott források szerint az Egyesült Államok európai uniós nagykövete lesz.
2017. január 27. péntek 06:21 - HírExtra
 
A BBC-nek adott interjújában Ted Malloch csütörtökön kijelentette, hogy jelen pillanatban az európai fizetőeszköz értékének esésére fogadna.

A közgazdász professzor januárban már járt Donald Trump amerikai elnök stábjánál az uniós nagyköveti poszt betöltése kapcsán.

Ted Malloch, aki a Henley Business School, egy dél-angliai gazdasági főiskola tanára kifejtette, hogy Nagy-Britanniával 90 napon belül tető alá lehet hozni egy kétoldalú kereskedelmi megállapodást, ha a szigetország kilép az Európai Unióból. Szerinte a világ legnagyobb céges akvizícióit is le lehet vezényelni ennyi idő alatt.

Amíg a királyság része az EU-nak, addig is el lehet kezdeni a tárgyalásokat, és az Egyesült Államok érdeke, hogy Nagy-Britannia teljes egészében kiváljon az unióból - véli Ted Malloch.

Theresa May brit miniszterelnök pénteken találkozik Donald Trump amerikai elnökkel Washingtonban.
Az Európai Unióról is szkeptikusan nyilatkozott a nagykövetjelölt. Véleménye szerint az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti szabadkereskedelmi megállapodásról (TTIP) folyó tárgyalásoknak vége, nem lesz belőle semmi, a politikai realitások megváltozása azt eredményezi, hogy inkább kétoldalú megállapodásokat kötnek a különböző országokkal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását