2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Vezet a Fidesz - a Századvég szerint

A Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatásának adatai szerint a Fidesz-KDNP februárra tovább növelte előnyét az ellenzéki pártokkal szemben mind a teljes népesség, mind pedig a biztos szavazó pártválasztók körében; az elemzés szerint tovább gyengült a Jobbik.
2017. február 8. szerda 15:02 - HírExtra
 

A Századvég az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: a vizsgált időszakban a teljes népesség körében a Fidesz-KDNP támogatottsága 33 százalék, ezzel a pártszövetség "továbbra is őrzi stabil, vezető pozícióját a politikai erőtérben".

Közölték: a Jobbik, amely hosszú időn keresztül a második legnépszerűbb párt volt Magyarországon, az elmúlt időszakban gyengült, februárra az MSZP támogatottsági szintjére esett vissza, így jelenleg a megkérdezettek közül a Jobbikra és a szocialistákra egyaránt 10 százalék szavazna.

Az LMP és a DK támogatottsága nem változott, a megkérdezettek 4-4 százaléka támogatja a két pártot. Emellett az Együttre 1 százalék, más pártokra pedig 4 százalék voksolna. A pártválasztásukban bizonytalanok aránya jelenleg 34 százalék - ismertették.

Biztosan támogatják a kormányt

A Századvég kiemelte továbbá, hogy a biztos szavazó pártválasztók között is kormánypárti erősödés figyelhető meg az adott időszakban, a Fidesz-KNDP támogatottsága 49 százalékra nőtt. Ebben a válaszadói körben 19 százalék voksolna a Jobbikra, 18 százalék az MSZP-re. Az LMP és a DK támogatottsága egyaránt 5 százalék. Az Együtt 1 százalékon áll, így egy most vasárnap tartandó választáson nem jutna be a parlamentbe. Más pártokra a biztos szavazó pártválasztók 3 százaléka szavazna.

A Századvég február 1-7. között végzett telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást, amelynek során ezer, véletlenszerűen kiválasztott felnőttet kérdezett meg. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,2 százalékponttal térhetnek el attól az eredménytől, amelyet az ország összes felnőtt lakosának megkérdezésével kaptak volna.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását