2024. április 20. - Tivadar

Pusztulj, aljas Rezsidémon! - Sokadik kör

A Fidesz és a KDNP arra kéri a kormányt, tegyen meg mindent, hogy Brüsszeltől meg tudja védeni a rezsicsökkentés eddigi eredményeit.
2017. február 13. hétfő 12:48 - HírExtra
Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján felidézte, hogy a miniszterelnök pénteki évértékelőjében öt nagy kihívást említett az idei évre. Ezek közül a migrációs kérdések után a legsürgetőbb a rezsicsökkentés megvédése - mutatott rá a kormánypárti politikus.

Mocskos EU?

Mint kifejtette: a csökkentés minden eddigi eredménye veszélybe kerülhet, ha Brüsszelben élesítik azt az energiauniót, amelynek tervét tavaly novemberben tették le az asztalra. 


Ezért kiabálunk mindenfélét, csak jó hangosan?



Ennek lényege: az országok független energiapolitikája helyett a központi szabályozás, azaz elvennék a tagállamok ármegállapítási jogát. A rezsicsökkentés eddig eredményei a javaslat elfogadásával veszélybe kerülnek - mondta Hollik István a kormánypártok véleményét ismertetve.

Mocskos multik?


Hozzátette: ha ismét a nagyvállalatokra bíznák a rezsidíjak megállapítását azt jelentené, hogy a magyar családok helyett a multik érdekeit szolgálná az uniós energiapolitika. A családok, a nyugdíjasok ki lennének szolgáltatva külföldi energiaszolgáltatóknak, ez pedig mindig csak rezsiemelést jelentett, soha nem csökkentést.


Jó nagyban, jó hangosan



Kitért arra is: Brüsszel és a baloldal politikája vezetett oda, hogy 2010-re a magyar családok fizették a legmagasabb energiaárakat a fizetésükhöz képest, nálunk volt a legmagasabb a gáz ára, és a második legmagasabb az áram ára.

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 25 százalékkal lett kevesebb a gáz, a távhő és áram ára, és átlagosan 170 ezer forintot takarítottak meg a családok évente. 

Megkönyörülnek?

Hollik István a munkanélküliségről szóló friss uniós kutatásról, amely szerint a minimálbér emelése ellenére is a sor végén áll hazánk, kérdésre azt mondta: látják a helyzetet, ezért született az a döntés, hogy a gazdasági lehetőségekhez képest a lehető legnagyobb mértékben emelik a minimálbért és a szakmunkás minimálbért.

Az idei egy folyamat kezdete, jövőre további bővülés várható - emlékeztetett.

Mocskos nácik?

A hétvégi becsület napjához kapcsolódó felvonulásokról azt mondta: a Fidesz és a KDNP minden szélsőséget, és ilyen jellegű kezdeményezést elutasít. Azt gondolják, a törvényeket mindenkinek be kell tartania, a rendőrségnek pedig be kell tartatnia a jogszabályokat.

Ha valóban voltak tiltott önkényuralmi jelképek és a rendőrség nem lépett fel, az hiba - fogalmazott.

Felháborító és puha

Gergényi Péter korábbi budapesti rendőrfőkapitány és társainak hétfői ítéletét úgy kommentálta, hogy "felháborító, puha", és nem tükrözi a felelősségét. Tudják, hogy ő a fő felelőse annak, ami 2006 őszén történt - rögzítette Hollik István.


Slamasztikában


A moszkvai vízumkiadásokról és Kiss Szilárd szerepéről azt mondta: szabálytalanság történt, a rendőrség nyomoz, meg kell várni, mi lesz ennek a vége.

A kormánypártok várható egyéni jelöltjeiről a jövő évi választásokon azt mondta: sajtóinformációkat nem kommentálna, az, hogy kik lesznek a jelöltek, amikor a jelöltállításhoz érnek, nyilvánosságra hozzák.

Az MSZP és az LMP egyeztetését úgy kommentálta: a baloldalon nem az emberek problémáival vannak elfoglalva, nem programalkotás történik, nem víziót vázolnak fel, hatalmi osztozkodás zajlik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását