2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kell a halálnak újabb 30 futballakadémia?

A Demokratikus Koalíció a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány után újabb 30 futballakadémia ellen indít pert, hogy kiderítsék, mire költötték a tao-pénzeket - közölte az MTI-vel szerdán a párt alelnöke.
2017. március 1. szerda 16:15 - HírExtra
Varju László indoklásként emlékeztetett: pártjuk jogerősen megnyerte az alapítvány ellen indított perét, ezért pár héten belül kiderül, hogy mire költötte a klub a hozzájuk befolyt több milliárd forintnyi tao-pénzt. A független képviselő úgy fogalmazott: bár a felcsúti egyesület "az ország legnagyobb tao-temetője", több más klub is milliárdokat kapott ezen rendszeren keresztül.

A most indított pereknek nagy szerepük lesz abban, hogy a Fidesznek 2018 után el kelljen számolnia "a korrupció melegágyaként működő" támogatási rendszerrel - jelentette ki.

Arra is kitért, hogy a Fidesz a tao-rendszer meghosszabbítását kezdeményezte az EU-nál, de a Demokratikus Koalíció arra fogja kérni az Európai Bizottságot, hogy erre ne adjon engedélyt. Ezeket a pénzeket kórházfejlesztésekre, valamint az orvosok és ápolók béremelésére kellene fordítani - jelentette ki Varju László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását