2024. április 16. - Csongor

Háborús bűnös terroristák, vagy "tévedés" az egész?

Elfogtak Németországban két feltételezett szíriai terroristát, egyiküket háborús bűncselekményekkel is gyanúsítják - közölte csütörtökön a szövetségi legfőbb ügyészség.
2017. március 2. csütörtök 13:31 - HírExtra
Az állam elleni súlyos bűncselekmények ügyében illetékes hatóság szerint mindkét gyanúsított az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szíriai szárnyaként számon tartott Fatah as-Sám - korábbi nevén an-Nuszra Front - tagja volt.

Elmeteg bűnözők

Mindkét férfi szíriai állampolgár, ugyanabban a fegyveres egységben harcoltak. Egyikük 26 éves, a különítmény társalapítója, legfőképpen az egység pénzügyeivel és járműparkjával foglalkozott, őt Giessenben vették őrizetbe.

A másik gyanúsított 35 éves, Düsseldorfban fogták el, a Spiegel Online hírportál értesülése szerint menedékkérőként tartózkodik Németországban. Terrorszervezetben viselt tagság mellett azzal is gyanúsítják, hogy 2013 márciusában részt vett a szíriai kormány 36 alkalmazottjának lemészárlásában.


A Könyv nevében



Háborús bűnösö
k

A nemzetközi humanitárius jog előírásai alapján valamennyi áldozatnak védelem járt volna, ezért a gyanúsított tette háborús bűncselekménynek számít.

A legfőbb ügyészség szerint a gyilkosságokat egy olyan halálos ítélet alapján követték el, amelyet az iszlám jogrendre, a saríára hivatkozva hoztak. A Spiegel Online értesülése szerint az áldozatok a szíriai hadsereg elfogott katonái voltak, akiket brutális kegyetlenséggel végeztek ki a Rakka tartományban fekvő, Tabka nevű városban, amelyet hónapokig tartó ostrom után vettek be a dzsihadisták.

A 2015 júliusában feloszlott különítmény vezetőjét a Spiegel Online szerint szintén Németországban tartják őrizetben, tavaly júniusban helyezték előzetes letartóztatásba, és azzal gyanúsítják, hogy merényletet akart elkövetni Düsseldorfban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását