2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Gyilkoltak az izraeli katonák

Izraeli katonák lelőttek egy késsel rájuk támadó palesztint hétfőn kora reggel Jeruzsálem óvárosánál - jelentette az izraeli közszolgálati rádió. A jeruzsálemi palesztin kormányzó szerint elfajult vitában lőtték le a férfit.
2017. március 13. hétfő 15:05 - HírExtra
Az óvárostól délkeletre lévő, Dzsabel Mukaber nevű arab lakónegyedben élő palesztin az oroszlános kaput felügyelő őrhelyhez ment, elővett egy kést, és a hadsereg határőr egységének ott álló két katonájára támadt. Egyik közepes, másik könnyebb sérülést szenvedett. Az egyik határőr kimenekült az őrhelyről, és rálőtt a merénylőre, aki később belehalt sérülésébe.

A történtek után a biztonságiak nagy erőkkel a huszonöt éves, Ibrahim Matar nevű késelő lakóhelyéhez vonultak házkutatást tartani, és többeket őrizetbe vettek, köztük a támadó bátyját.



Mi történhetett valójában?


A Hszinhua kínai hírügynökség idézte Adnan Al-Husszeinit, a Palesztin Hatóság által kinevezett jeruzsálemi körzeti kormányzót, aki szerint nem merénylet történt, hanem szóváltás kezdődött az izraeli rendfenntartók és a palesztin fiatalember között, és az izraeliek a vita hevében lőhették le Ibrahim Matart.

A 2015 őszén kezdődött erőszakhullám az utóbbi hónapokban jócskán elcsitult, de olykor továbbra is történnek - főként késes és gázolásos - merényletek Izraelben. Palesztin merénylők negyven izraelit és két amerikai turistát öltek meg az utóbbi másfél évben. Az izraeli biztonságiak kétszázharmincöt palesztint öltek meg, többségüket támadóként azonosították.

Izrael szerint az uszító palesztin politika miatt robbant ki az újabb erőszakhullám. A palesztinok viszont úgy vélik, hogy a több évtizedes izraeli uralom és a saját államuk megszületésének késlekedése okozta frusztráltság vezet újabb és újabb merényletekhez.


Képeink illusztrációk
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását