2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Megy a tőzsdézés a Nemzet Gázszerelőjének

A Konzum PE Magántőkealap részvényeként 45,38 forintos árfolyamon nyilvános vételi ajánlatot tett az Opimus Group Nyrt. 25 forintos névértékű részvényeire csütörtökön - közölte az Opimus a tőzsde honlapján.
2017. március 16. csütörtök 15:25 - HírExtra
Az ajánlattevő a vételi ajánlatot benyújtotta a Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB) jóváhagyásra, továbbá versenyfelügyeleti eljárást is kezdeményez a Gazdasági Versenyhivatalnál. Az ajánlat lebonyolítója az MKB Bank Zrt.

Az ajánlati ár - amely megegyezik az elmúlt 180 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagárával - 14,336 milliárd forintra értékeli a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában forgó, 7,898 milliárd forint jegyzett tőkéjű Opimus Nyrt.-t.

A szintén a tőzsdén jegyzett Konzum Nyrt. érdekeltségébe tartozó Konzum PE Magántőkealap jegyzett tőkéje 15,75 milliárd forint. A régióban turisztikai, valamint pénzpiaci befektetésekre koncentráló alap legjelentősebb befektetése a Hunguest Hotels Szállodaipari Zrt., amelyben 71,13 százalékos közvetlen és közvetett részesedése van.



A vételi ajánlat során az ajánlattevővel összehangoltan jár el a Konzum Befektetési Alapkezelő, mint a Konzum PE alapkezelője, továbbá a Konzum Management Kft., valamint az Opimus jelenlegi tulajdonosai közül Mészáros Lőrinc magánszemély, a Status Capital Zrt., a Wamsler SE és a Csabatáj Zrt. Nevükben a vételi ajánlatot a Konzum PE Magántőkealap teszi meg.
A vételi ajánlattal az összehangoltan eljárók együttesen az Opimus részvényeinek 78,82 százalékát kívánják megszerezni.

Szégyen és gyalázat


Az Opimus - amelynek egyik leánycége, az Opimus Press birtokolja a Világgazdaságot, a Nemzeti Sportot és vidéki lapokat kiadó Mediaworks kiadóvállalatot -, valamint a Konzum Nyrt. március 3-án jelentette be, hogy hosszútávú stratégiai partneri együttműködést terveznek, amelyben Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért, a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója és egyik tulajdonosa szorosabbra fűzi üzleti kapcsolatát a turizmus, a pénzügyi- és tőkepiaci befektetések, a média, továbbá az ingatlanfejlesztés területén. Jászai Gellért a múlt héten a Világgazdaságnak úgy nyilatkozott, az Opimus Group és a Konzum itthon és a nemzetközi piacon is további terjeszkedést terveznek.

Az Opimus részvényeinek kereskedését csütörtökön 9 óra 50 perctől felfüggesztette a tőzsde a bejelentésre tekintettel. Ezt megelőzően a papír utolsó árfolyama 54 forint volt, 9 forinttal alacsonyabb az előző, keddi 63 forintos záróárnál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását