2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Az MSZP visszalép

Az MSZP visszavonja a támogatását ahhoz a törvényjavaslathoz, amely ingyenesen a Országos Magyar Vadászkamarának adná a hatvani Grassalkovich-kastélyt.
2017. március 17. péntek 11:47 - HírExtra
  
Az ellenzéki párt pénteki közleményében azt írta, az MSZP még a látszatát is el akarja kerülni annak, hogy az állami vagyon magánosítása ügyében együttműködik a Fidesszel.

"Ami szakmailag indokolt volt, az politikailag tarthatatlanná vált" - fogalmaztak.

Az Országgyűlésnek kedden nyújtották be az állami tulajdonban lévő ingatlan ingyenes tulajdonba adásáról és a nemzeti vagyonról szóló törvény módosítását.

A javaslatot egyéni képviselői indítványként nyújtotta be Semjén Zsolt (KDNP), Lázár János (Fidesz), Halász János (Fidesz), valamint Hiller István (MSZP), Bárándy Gergely (MSZP), Hiszékeny Dezső (MSZP) és Józsa István (MSZP).

A DK kifogásolta, hogy MSZP-sek is aláírták a törvényjavaslatot, amire Molnár Gyula, az MSZP elnöke csütörtökön egy sajtótájékoztatón úgy reagált, nem vadászatügyben, hanem egy közgyűjtemény, egy múzeum ügyében van korrekt együttműködés a nagyobbik kormánypárttal.

A kétharmados parlamenti támogatást igénylő javaslat indoklása szerint a vadászkamara venné át a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum fenntartását. A múzeumnak otthont adó Grassalkovich-kastély tulajdonjogának átadásával megteremtenék a közfeladat ellátásának feltételét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását