2024. április 18. - Andrea, Ilma

Lesz népszavazás a Rómain?

A Demokratikus Koalíció (DK) támogatja a helyi népszavazást a Római-parti gát ügyében - mondta Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt elnökségi tagja szombaton.
2017. március 18. szombat 15:22 - HírExtra
 

A politikus a témában tartott sajtótájékoztatója után telefonon az MTI-nek elmondta, pártja szerint az lenne a helyes, ha a főváros III. kerületében élők dönthetnének arról, milyen nyomvonalon épüljön fel a mobilgát.

Emlékeztetett, hogy lehetőségként közvetlenül a Duna-parton húzódó, illetve a Nánási út-Királyok útja nyomvonal merült fel. Az "elérhető" szakmai érvek szerint műszakilag mindkét nyomvonalon megvalósítható a védmű, így a két alternatíva közül - a DK szerint - az ott élőknek kell dönteniük.

Szólt arról is, hogy a párt tevékenyen részt kíván venni a helyi népszavazáshoz szükséges aláírások gyűjtésében.

A Csillaghegyi-öblözet árvízvédelme kapcsán az óbudai önkormányzat képviselő-testületének hat - ellenzéki - tagja helyi népszavazást kezdeményezett - közölték az ellenzéki képviselők és az önkormányzat kedden az MTI-vel.

Az önkormányzat közlemény szerint a helyi népszavazásra javasolt kérdés úgy szól: "egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros III. kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete oly módon alkossa meg a kerület településképi rendeletét és építési szabályozását, hogy a Csillaghegyi-öblözet védelme kapcsán a Duna főmedre mentén csak a Nánási út és a Királyok útja nyomvonala mentén legyen építhető elsőrendű árvízvédelmi védmű?"
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását