2024. április 16. - Csongor

Ferenc pápa Európáról beszélt

Félő, hogy az Európai Unió meg fog halni, ha nem hatja át a szolidaritás eszméje – mondta Ferenc pápa az EU állam- és kormányfőinek, akik a a közös piac megalakulásának 60. évfordulója alkalmából gyűltek össze Rómában.
2017. március 25. szombat 15:08 - HírExtra
  
„Minden élő szervezet, mely célt téveszt és képtelenné válik előre tekinteni, visszafejlődik, és léte is veszélybe kerülhet. A populizmus az önzésből táplálkozik, a legjobb gyógyszer ellene a szolidaritás. Európához méltóan gondolkodni ma azt jelenti, hogy elkerüljük az elszürkülést, a szétforgácsolódást, a részérdekek diadalát a közös érdek felett.

Európa akkor reménykedhet szebb jövőben, ha nem zárkózik magába félelmében, és hamis biztonság helyett elfogadja a sokszínűséget Párbeszédbe kell bocsátkozni az EU-ba bevándorló sok százezer migránssal. Nem szabad azt hinni, hogy a bevándorlási válság pusztán létszám-, gazdasági- és biztonsági kérdés volna” – mondta.

Ferenc pápa kitért korunk nagy társadalmi problémáira is, mint amilyen a szegénység és a nyomor. Ezt szolidaritás nélkül nem lehet orvosolni. Törődni kell a fiatalokkal! Komoly perspektívát kell nyújtani nekik! Törődni kell a családdal, mert továbbra is a társadalom alapvető sejtje. Lehetőséget kell biztosítani, hogy gyermekeket nemzzenek, ne pedig attól kelljen félniük, hogy nem fogják tudni eltartani őket! Védeni kell az életet! – mondta az egybegyűlteknek Ferenc pápa
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását