2024. április 16. - Csongor

Berki keményen készül Tokióra

Mindent a 2020-as tokiói olimpiának rendel alá Berki Krisztián, aki a hétvégén Dohában nyert torna világkupaversenyt.
2017. március 28. kedd 13:32 - HírExtra
 
A lólengés olimpiai, világ- és Európa-bajnoka az M1 aktuális csatornán hétfő este elmondta, elsősorban azért utazott el a melbourne-i, a bakui, majd a dohai világkupa-viadalra, hogy megismerje a helyszíneket, ugyanis jövőre is ezeken rendezik majd azokat a vk-versenyeket, amelyekről az új szabályok szerint ki lehet jutni az olimpiára. Hozzátette, természetesen nagyon örül neki, hogy Melbourne-ben és Dohában is győzött - Bakuban pedig második lett -, de leginkább azzal elégedett, hogy egymást követő kilencedik nemzetközi megmérettetésén is sikerült megcsinálnia a gyakorlatát.

Az UTE 32 éves tornásza elmondta, a legerősebb, 7.0 kiinduló pontszámú gyakorlatát - a Berki elemmel együtt - (amely az új szabályok szerint már csak 6.5-ösnek felel meg) edzéseken már gyakorolják, ugyanakkor várhatóan csak az októberben, Montrealban sorra kerülő világbajnokságon "vetik majd be". Azaz áprilisban, a kolozsvári Európa-bajnokságon még inkább a vk-versenyeken bemutatott gyakorlatával állhat a szerhez.

Az ötkarikás álmokat illetően Berki Krisztián kijelentette, az első és legfontosabb a kvóta megszerzése, de nagyon szeretné, hogy újra átélje azt az érzést, amelyet 2012-ben Londonban. Éppen ezért a következő éveket teljes egészében a sikeres felkészülésnek szenteli.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását