2024. április 20. - Tivadar

Bővül az Opel-gyár?

A magyar kormány feladata és felelőssége, hogy minden feltételt biztosítson ahhoz, hogy az Opel új tulajdonosa a magyarországi tevékenység bővítésében és fejlesztésében legyen érdekelt - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Szentgotthárdon, az Opel-gyárban, a gyártás megkezdésének 25. évfordulójának alkalmából tartott ünnepségen.
2017. március 29. szerda 14:04 - HírExtra
  
Emlékeztetett arra, hogy több kormánydöntés is született, amely PSA-csoport számára vonzóvá teheti a szentgotthárdi gyár fejlesztését, példaként említette a társasági adó szintjének csökkentését, a kutatási-fejlesztési adókedvezményeket, a kedvező beruházásösztönzési rendszert.

Szijjártó Péter méltatta, hogy az Opelnek nagy szerepe volt abban, hogy Magyarország a rendszerváltás óta az autóipar fellegvárává vált Európában. A magyarországi autóipar termelési értéke tavaly elérte a 7874 milliárd forintot, ennek 92 százaléka export volt - mondta.

Karl-Thomas Neumann, az Opel/Vauxhall elnök-vezérigazgatója új lehetőségként értékelte a PSA és az Opel/Vauxhall egyesítését, amelyből megfogalmazása szerint új Európa-bajnok születhet. Hozzátette: a további növekedést az szolgálja, ha az Opel valódi német márka marad.

Az ünnepséget összekötötték az Opel legfrissebb modellje, az új Insignia magyarországi premierjével. A modellt 1,5 literes turbó benzinmotorral szerelik, amely a szentgotthárdi Flex-gyárban készül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását